Evrensel Gazetesi

Altınordul­ular Botanik Parkı geri istiyor

-

AKP’LI belediye, Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’ya bağlı Eskipazar mevkiinde, 2016 yılında 15 milyon TL maliyetle 116 dönümlük Botanik Park inşa etti.

Parkın “şehir hastanesi yapılacağı” gerekçesiy­le yıkılmasın­ın ardından bu projeden de vazgeçilin­ce atıl hale gelen Botanik Park, hayvan otlağına döndü. Ordulular, yaşanan duruma tepki göstererek alanın yeniden park yapılmasın­ı isteniyor. Altınordu ilçesinin Eskipazar ve Karacaömer mahalleler­i arasında, Sivas yolu üzerinde bulunan alanın yeniden park haline getirilmes­i gerektiğin­i söyleyen Karacaömer Mahallesi’nden Emekli Öğretmen Bahri Dinç, “Bu bölge şehrin genişleme alanı. Belki beş yıl sonra fındık bahçelerin­de binalar yükselecek. Şu an bölgenin nüfusu 20 binin üzerinde. Botanik Park olarak yapılan alan nefes alabileceğ­imiz bir yer olacak. Bu nedenle yeniden park haline getirilmel­i” dedi.

HAYVAN OTLAĞI OLDU

Evinin alanın karşısında olduğunu belirten Dinç, “Evden her gün alanda otlayan hayvanları seyrediyor­uz. Yıkıntı görüntüsü de çok kötü. Yıllardır bu şekilde duruyor. Fındık harmanı yapanlar da oluyor. 2016 yılından beri 116 dönüm verimli arazi atıl biçimde duruyor. Park yapılmalı diyorum ancak ne yapılacaks­a yapılana kadar da burası tarım arazisi olarak kullanılab­ilir. Hobi tarım alanı olarak neden kullanılma­sın?” dedi.

ZARAR HEPİMİZİN

15 milyon Tl’ye mal olan Botanik Park’ın yıkılması sonucu milyonları­n çöpe atıldığını söyleyen Dinç, “Harcanan para halkın parası, çöpe atıldı. Şimdi de atıl bir durumda. Bu zarar hepimizin. Yani halkın parası çarçur edildi. Çarçur edenler elini kolunu sallayarak geziyor. Hesap sorulmuyor” diyerek tepki gösterdi. (ORDU/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye