Evrensel Gazetesi

Eyt’liler ‘hak gasbı’ olmadan EMEKLİ OLMAK İSTİYOR

-

Yaş sınırı nedeniyle emeklilik hakları gasp edilen yurttaşlar, siyasi iktidarın sunduğu yeni formülün kabul edilemez olduğunu söyledi. Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği (SYDD), Ulus’ta yeni EYT düzenlenme­sine ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması­na çok sayıda EYT mağduru katıldı. Basın açıklaması­nda, “Prim, yıl tamam maaş nerede”, “Yasalar geriye işlemez”, “Primler nerede SGK”, “Hakkımızı alacağız” yazılı dövizler taşındı.

Ankara EYT SYDD Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kotan, yeni düzenlemed­e öngörülen formülün kabul edilemez olduğunu söyledi.

‘ŞART İSTEMİYORU­Z’

Kotan, emeğin ve alın terinin alın terinin karşılığı olmadığını belirterek, “Formül, model, şart, kesinti, prim günü artırılmas­ı, yaş şartının uzatılması gibi seçenekler kabul edilemez” dedi.

‘MAĞDUR EDİLDİK’

Kotan, 8 Eylül 1999 da çıkarılan

4447 sayılı yasanın aleyhte geriye işletilmes­i sonucu, SSK Bağkur ve Emekli Sandığı mensubu çalışanlar­ının mağdur edildiğini belirtti. Kotan açıklaması­nı şu şekilde sürdürdü: “Çalışma hayatımıza 1-15 yıl arası yaş ve prim şartı eklenerek hak kaybı yaşatıldık. Bizler yasanın çıkış tarihi itibariyle uygulanmas­ını istiyoruz. Erken emeklilik diye bir söylemi istemiyoru­z, kabul etmiyoruz. Artık yeter, bu

bekleyiş bir an önce son bulsun. Adalet geç de olsa tecelli etsin. Milyonlarc­a Eyt’lilerin gözü kulağı hükümetimi­zden ve çalışma bakanlığım­ızdan gelecek olumlu haberlerde.”

‘ENDİŞELİYİ­Z’

Basında ve medyada çıkan haberler nedeniyle endişeli oldukların­ı belirten Kotan, “Olumsuz haberlerin paniğe yol açarak kafa karışıklığ­ına, bilgi kirliliğin­e dönüştürül­mesi ve ye

ni bir mağduriyet yaşatmasıd­ır. Oldu bittiye getirilmek istemiyoru­z” dedi.

‘BİZE DE SORULSUN’

EYT ile ilgili çalışmalar­da yer almaları gerektiğin­i söyleyen Kotan, “Ortaya çıkacak yol haritası ve detaylar Meclis’e sunulmadan önce yeni bir mağduriyet yaratmadan çözüm olması konusunda karşılıklı fikir alışverişi­nde ısrarcıyız” diye konuştu. (Ankara/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye