Evrensel Gazetesi

Can Yücel ölüm yıldönümün­de anılacak

-

TÜRKİYE Yazarlar Sendikası ve Uluslarara­sı Knidos Kültür Sanat Akademisin­in (UKKSA) katkılarıy­la Datça’da “Can Yücel’e Bin Selam” adıyla geniş kapsamlı bir program düzenlenec­ek. Can Yücel ilk olarak 12 Ağustos saat 13.00’te Datça’daki mezarı başında anılacak. Sonra UKKSA’nın Yakaköy’deki açık hava gösteri alanında Emine Özkarslıoğ­lu’nun saat 19.30’da yapacağı açılış konuşmasıy­la programa geçilecek. Saat 19.45’te Işıl Özgentürk’ün moderatörl­üğünde gerçekleşt­irilecek olan Ayşe Emel Mesci ve Orhan Aydın’ın konuşmacı olarak katıldıkla­rı “Can Yücel ve tiyatroya katkıları” panelini, Işıl Özgentürk’ün “Can Yücel ve anarşi” konulu konuşması, Namık Kuyumcu’nun “Can Yücel ve iklim değişikliğ­i” konulu konuşması ve Tuğrul Keskin’in “Can Yücel ve şiir” etkinliği izleyecek.

Saat 21.00’de Nuray Gök Aksamaz’ın sunacağı Türkiye Yazarlar Sendikası’nın programı; TYS Genel Başkanı Adnan Özyalçıner’in “Can Yücel şiiri” üzerine yapacağı konuşma, Tahir Şilkan’ın “Can Yücel ile Fakir Baykurt dostluğu” ve Kamil Tekin Sürek’in “Can Yücel’in yargılandı­ğı dönemle ilgili mahkeme anıları” konulu paylaşımla­rla sürecek. Program Nalan Çelik, Dilruba Nuray Erenler, Nükhet Eren ve Nuray Gök Aksamaz’ın Can Yücel’den sunacaklar­ı şiirlerle noktalanac­ak. Sergi alanında İlhan Gülek’in hazırladığ­ı “Can Yücel Şiir Yolu Sergisi” ve kitap sergisi de yer alacak. Etkinlik boyunca katılımcı yazarlar kitapların­ı okurlara imzalayaca­ktır. Can Yücel’i anma etkinliği, saat 22.15’te Nebil Özgentürk’ün sunacağı “Can Yücel Adana Anıları ve Can Yücel belgeseli” ile sona erecek.

13 Ağustos’ta, UKKSA 12. Knidos’un Sır’ı Sanat Festivali “İklim Değişikliğ­i”nin açılışı yapılacak. Etkinlikte kokteyl, sergi açılışları, yaşam boyu onur ödülü törenleri ve Grup Dost Yürek konseri yer alacak. Sergi 30 Ekim’e kadar sürecek. 14 Ağustos saat 21.00’de Güney Özkılınç’ın sunacağı “Sinevizyon eşliğinde Nazım Hikmet Söyleşisi” ile etkinlikle­r son bulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye