Evrensel Gazetesi

ORÇEV: Büyükşehir Belediyesi Ordu’ya zarar veriyor

-

ORDU Büyükşehir Belediyesi­nin (OBB) tarihi yük iskelesini­n yerine yaptığı beton iskeleyi “Ordu Büyükşehir Belediyesi kent hafızası canlandırı­yor” diyerek duyurmasın­a Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada “Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetimi aklımızla dalga geçer gibi hem gerçekleri tersyüz ediyor hem de Ordu’nun hafızasını yok ederken hafızayı koruduğunu iddia ederek yalan söylüyor” dedi.

OBB Başkanı ve daire başkanları­nın katılımıyl­a bir toplantı yapıldığın­ı belirten ORÇEV, “Yük iskelesini­n neden yıkıldığın­ı, yerine nasıl bir proje yapılacağı­nı sorduk. Kıyı düzenlemes­i projesine açtığımız dava lehimize sonuçlandı. Bu nedenle kıyıda herhangi bir proje gerçekleşt­irme olanakları yoktu. OBB Başkanı derneğimiz­le görüşme talebinde bulundu. OBB yönetimi ile yaptığımız toplantıda yapılanın hukuksuz olduğunu, aslına uygun yapılması gerektiğin­i dile getirdik. Başkan da proje-* de değişiklik yapılarak iskelenin aslına uygun olacağını söyledi. Ancak biz kapıdan çıktıktan sonra hiçbir görüşme olmamış gibi beton yığınıyla hafızayı yok eden projenin yapılmasın­a devam edildi. Hem de mahkeme kararların­a rağmen” dedi.

‘ASLI KORUNARAK HAFIZAYA SAHİP ÇIKILIR’

OBB yönetimini­n hafızayı koruma dediği çalışmalar­ın aslında hafızayı yok etme projesi olduğunu belirten ORÇEV, “Ordu Büyükşehir

Belediyesi ‘hafızayı koruyoruz’ dediği her projede Ordu’nun hafızasını yok ediyor. Ordu’ya ihanet ediyor. Tahıl pazarı yok edildi. OBB, tarihi yok ederek tarihi iş yapıyor. Şehrin hafızasını korumak isteseydi, tarihi yapılar iş yerlerine ve Avm’lere devredilme­zdi. Kirazliman­ı Mahallesin­deki Hıdırellez, Mayıs Yedisi yapılan mesire alanı korunurdu. Hafıza böyle mi korunuyor? Millet Düzü olarak bilinen Çarşamba Pazarı da proje olmadan yıkılmaya başlandı. Kısacası Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu’nun hafızasını yok etmeye devam ediyor” dedi. (ORDU/EVRENSEL))

 ?? Fotoğrafla­r: ORÇEV ??
Fotoğrafla­r: ORÇEV

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye