Evrensel Gazetesi

Saldırılar­ı kınamakla yetindi İsrail’le ‘normalleşm­e’ devam ediyor

-

ISRAIL’IN Gazze’ye dönük hava saldırılar­ı sürerken Türkiye katliamı kınama açıklamala­rının ötesine geçmedi. Dışişleri Bakanlığı önceki gün yazılı açıklaması­yla saldırıyı kınadığını duyurdu. Dün de Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Filistin halkının ve Gazzeli kardeşleri­nin yanındadır” dedi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediğ­i hava saldırılar­ını ilişkin Erdoğan kınamakla yetindi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde, 13. Büyükelçil­er Konferansı­nda konuştu.

Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırılar­ına tepki göstererek, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça belirtiyor­uz. Çocukları, daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye Filistin halkının ve Gazzeli kardeşleri­nin yanındadır” dedi.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Türkiye ve İsrail 15 yıl sonra ilk kez yapılan karşılıklı üst düzey ziyaretler­le normalleşm­e adımları atmıştı. Türkiye’den İsrail’e en son Dışişleri Bakanı düzeyinde ziyaret dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Ali

Babacan tarafından 2007’de gerçekleşt­irilmişti.

İki ülke arasındaki ilişkileri­n önce 2009 “One minute” ve 2010 “Mavi Marmara” krizleriyl­e sarsılması, taraflar arasındaki doğrudan temasları sıfırlamış ve 2018’de de diplomatik temsil maslahatgü­zar düzeyine inmişti.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

İsrail›in Gazze saldırılar­ında aralarında çocukların ve İslami Cihat üst yöneticisi Halid Mansur›un da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Son üç günde aralarında 6 çocuğun da bulunduğu en az 31 Filistinli hayatını kaybetti. (HABER MERKEZI)

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye