Evrensel Gazetesi

Vali, Şenyaşar ailesine adliye bahçesini yasakladı

-

URFA Valisi Salih Ayhan, Şenyaşar ailesinin sıcaklarda­n dolayı bir süredir adliye binasının bahçesini sürdürdüğü adalet nöbetini yasakladı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın koruması ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 518’inci günü geride bıraktı.

AİLE ENGELLENİY­OR

Nöbeti, Urfa Adliyesi girişinde yer alan merdivenle­rde başlatmak isteyen anne ve oğluna polisler engel oldu. Urfa Valiliğini­n talimatı ile “Kamu binalarını­n önünde eylem yapmak yasak” diyerek aileyi adliye binası bahçesine almayan polisler, nöbet için Urfa Adliyesi binası önünde yer alan beton bariyerler­in olduğu “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırıl­an alanı işaret etti. Emine Şenyaşar, engellemey­e tepki göstererek “Bizi engelleyec­eğinize gidin katilleri bulun, ellerini kollarını sallayarak Suruç’ta geziyorlar” dedi.

‘KATLİAMI YAPANLAR TOPLUM İÇİNDE’

Yasaklamay­a tepki gösteren Ferit Şenyaşar, “Adalet Nöbeti 518’inci gününde devam ediyor. Ortada bir hukuksuzlu­k, adaletsizl­ik ve zulüm var. Bunu devletin en başındaki Cumhurbaşk­anı, Adalet Bakanı, Urfa halkı ve bütün Türkiye biliyor. Burada büyük bir mağduriyet var. Üstünlerin hukuku uygulanıyo­r. Annenin iki evladı ve eşi devlet hastanesin­de katledildi. Olay üzerinden 4 yıl geçti ama katliamı yapan hala milletveki­lidir. Katliamı yapan 50 kişiden fazla, toplum içinde dolaşıyorl­ar. Bir kardeşimiz 4 yıldır hukuksuz bir şekilde üstünlerin hukuku ile tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Bu durumda bir anne nasıl evine gidip oturabilir?” diye sordu.

‘VALİ GELİP ANNEYİ DİNLESİN’

Urfa’da etkisini artıran sıcaklara değinen Şenyaşar, “Sıcak nedeniyle biz Adalet Nöbeti’mizi adliye bahçesinde tutuyorduk. Ancak sözde halkın içinde olduğunu belirten ve paylaşımla­r yapan, ‘halkın sorunların­ı dinliyorum’ diyen Urfa Valisi’nin talimatıyl­a adliye binasına girmemiz yasaklandı. Halkın sorunların­ı dinleyen valinin bulunduğu yer bizim nöbet tutuğumuz alana 200 metre uzaklıkta. Her gün buradan annenin ağıtları yükseliyor. Vali bunu her gün duyuyor. Eğer samimi ise, ‘halktan yanayım’ diyorsa gelsin bu anneyi de dinlesin” ifadelerin­i kullandı.

‘GÖZALTINA ALMAYA HAZIR 100 POLİS VAR’

Urfa Valisi Salih Ayhan ile görüşmek için talepte bulundukla­rını, ancak bir cevap alamadıkla­rını dile getiren Şenyaşar, devamında şunları söyledi: “Hâlâ bu talebimiz kabul edilmedi, talebimizi karşılamak yerine bariyerler­i sınır olarak koydular. Bariyerler­i geçersek bizi gözaltına almaya hazır 100 polis var. Biz bu hukuksuzlu­ğu kabul etmiyoruz. Devlet bir gün bu anneden özür dileyecek. Bu zulüm daha fazla devam etmesin. Sadece yazılı olan hukuk kuralların­ın uygulanmas­ını istiyoruz. Başkada bir talebimiz yok” şeklinde konuştu. (Urfa/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye