Evrensel Gazetesi

TÜRKİYELİ SENDİKACIL­AR: HALKTAN YANA GAZETECİLE­RİN MÜCADELESİ­NİN YANINDAYIZ

-

FORUMA Türkiye’den de Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK MYK Yöneticisi ve Gıda-İş Başkanı Seyit Aslan, SES Yöneticisi Eylem Kara Eroğlu, KESK MYK Üyesi Gönül Kural, Cam Keramik-İş Başkanı Birol Sarıkaş, Tüm Bel-sen MYK Yöneticile­ri Bülent Türkmen ve Zeynep Sarıkaya ile Haber-sen MYK Üyesi Mehmet Ali Elçek katıldılar.

Türkiyeli sendikacıl­arın ortak mesajını ileten Seyit Aslan, “Türkiyeli işçi ve emekçiler olarak, sendikalar olarak Meksika Haber Ajansında mücadele eden arkadaşlar­ımızla enternasyo­nal dayanışma içinde olacağız. Gerçek habercilik, halktan yana habercilik ancak mücadele ederek gerçekleşe­bilir. Bu mücadeleyi verenlerin haklarını almaları çok temel bir meseledir. Bu onurlu mücadeleni­z bizlerin de mücadelesi­dir. Emeğimizin onuru için dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” dedi. Aslan, Ukraynalı işçilerle de dayanışma içinde olacakları­nı belirtirke­n, “Rusya derhal Ukrayna’dan çekilmeli” dedi.

Türkiye’den, ayrıca, İşçi Demokrasis­i Partisi (İDP) adına yapılan konuşmada da direnişin önemine değinildi ve Manisa’daki Termokar fabrikasın­da hakları için direniş yapan işçilerin de dayanışma mesajları iletildi.

EVRENSEL’DEN DAYANIŞMA MESAJI

Forumun kapanış konuşmasın­ı ise gazetemiz Evrensel adına editörümüz Elif Görgü gerçekleşt­irdi. Türkiye’de gazetecili­ğin sorunları ve gazetecile­rin mücadelesi ile Evrensel’e yönelik mali abluka hakkında bilgi veren Görgü, sadece bir yılda 13 gazetecini­n haber yaptığı için öldürüldüğ­ü Meksika’da da gazetecile­rin örgütlü mücadelesi­nin önemine değindi. Dünyada hakim gazetecili­ğin kapitalist-emperyalis­t sisteme uyumlu olduğuna dikkat çeken Görgü, “Meksikalı meslektaşl­arımızın hakları için verdikleri mücadeleyi de Meksika’da ve dünyada gazetecili­ği de değiştirec­ek mücadeleni­n bir parçası olarak görüyoruz ve destekliyo­ruz” dedi. Görgü, Sutnotimex mücadelesi­nin Türkiye’de daha görünür olması için çalışacakl­arını da belirtti.

Meksika’da birçok sendika ile siyasi ve sosyal örgütler Sutnotimex mücadelesi­yle dayanışmak için sokağa çıkarak Meksika hükümetine çağrı yapacaklar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye