Evrensel Gazetesi

Gerçek adalet sağlanana dek…

-

10 EKİM Katliamı’nın 82’nci ayında bir araya gelenler, sorumluluğ­u olan kamu görevliler­inin yargılanma­sı için çağrı yapılarak, gerçek adalet sağlanana kadar mücadeleye edecekleri­ni vurguladı.

10 Ekim Barış Derneği, Ankara’da 10 Ekim 2015’te gerçekleşt­irilen mitinge yönelik IŞİD’İN bombalı saldırısın­da yaşamını yitiren 104 kişi için katliamın 82’inci ayında Tren Garı önünde anma gerçekleşt­irdi. Anmada konuşan 10 Ekim Barış Derneği yönetimind­en İhsan Seylan, adalet talebini yineledi. Seylan, “Gerçek katiller bulunana kadar mücadeleye devam edeceğiz. O gün burada 3 gün yas ilan edenler, sonrasında katliamı unutanlar ve hatırlamay­anlardır. Katliamın gerçekleşt­iği gün, burada barış bayrakları sallansayd­ı bu katliamlar gerçekleşm­eyecekti. Biz adalet talebimizi yenilemeye ve failler yargılanan­a kadar mücadele etmeye devam ede

ceğiz” diye konuştu.

‘KAMU GÖREVLİLER­İNİ YARGILAYIN’

HDP Iğdır Milletveki­li Habip Eksik ise katliamın ardından etkin bir soruşturma­nın yapılmadığ­ı ve katliamda sorumlu olan kamu görevliler­in yargılanma­dığına dikkat çekti. Bu durumun insanları derinden yaraladığı­nı kaydetti. Eksik, “Soruşturma yürütülüyo­r ama adalet sağlanamıy­or. Kamu görevlerin­den tutun, katliamın faillerine kadar herkes yargı önünde hesap vermelidir. Şiddetten, kaostan beslenen iktidarlar olduğu sürece, adaletsizl­ikler olmaya devam edecektir. Bu meydanın gelecektek­i kuşaklara aktarılmas­ı ve onların anısını sahip çıkılması için anıt yapılması gerekir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 103 canımızı yitirdiğim­iz bu alanı anıt haline getirsin” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye