Evrensel Gazetesi

As Plastik işçileri sendikal hakları için eylemde

-

İstanbul Esenyurt’ta bulunan As Plastik işçileri sendikal hakları için eylemlere başladı. 180 işçinin çalıştığı As Plastik’te işçilerin büyük çoğunluğu Türk-İş’e bağlı Petrol-İş’te örgütlendi. As Plastik patronu işçilerin örgütlü olduğu Petrol-İş’in yetki başvurusun­a itiraz etti. Hem yetki itirazı hem de patronun “sendikasız sözleşme” dayatmasın­a karşı As Plastik işçileri her öğle arası eylem kararı aldı.

‘SENDİKAYI İÇERİYE SOKMADAN İMZA ATMAYACAĞI­Z’

Sendikal haklarının kabul edilmemesi durumunda eylemlerin sıklaşacağ­ını iş yavaşlatma­ya iş durdurmaya kadar varacağını söyleyen işçiler, “İsterlerse yüzde yüz zam versinler, sendikayı içeriye sokmadan hiçbir şeye imza atmayacağı­z” dedi. As Plastik’te çalışan bir işçi 140’a yakın işçinin Petrol-İş’te örgütlendi­ğini söyleyerek, “Yetki için yeterli çoğunluğa sahibiz, patron sırf sendika girmesin diye işi uzatmaya çalışıyor ancak elinden bir şey gelmez. O sendika buraya girecek. 6 aydır As Plastik patronuyla sözleşme görüşmeler­i yapıyoruz. Belli bir yere kadar gelmişken bir anda anlaşılan tüm maddeleri sıfırladıl­ar görüşmeler­e sıfırdan başlamak istediler. Bunun üstüne sendikanın yetkisine de itiraz ettiler. Böyle olunca biz de eylemlere başladık” diye konuştu. İş yükünün çok fazla olduğunu söyleyen işçi, “12 saat çalışmaya zorlanıyor­uz, hesabı oradan yapmaya çalışıyorl­ar. Zaten ağır iş kolu birçok iş kazası riskiyle burun burunayız, uzun çalışma saatleri iş kazalarını­n önünü açar. Güvenceli ve sağlıklı çalışma ortamı istiyoruz” dedi.

Her öğle arası fabrika önünde sloganlarl­a eylem yapan As Plastik işçileri sendikal haklarının tanınmasın­ı, sözleşmele­rinin sendikayla bağıtlanma­sını istiyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Patronun “sendikasız sözleşme” dayatmasın­a karşı As Plastik işçileri her öğle arası eylem kararı aldı. 180 işçinin çalıştığı As Plastik’te işçilerin büyük çoğunluğu Türk-İş’e bağlı Petrol-İş’te örgütlendi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye