Evrensel Gazetesi

Erdoğan’ın ziyaret ettiği cemevi yönetimine ihraç talebi

-

umhurbaşka­nı Tayyip Erdoğan, Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevinde Muharrem ayı orucuna katıldı. Ziyaretin ardından, Erdoğan’ın cemevlerin­de yalnızca dedelerin oturduğu postta oturması, Hz. Ali, Atatürk ve Hacı Bektaş-ı Veli fotoğrafla­rının Erdoğan’ın oturtulduğ­u bölümden yan duvara kaydırılma­sı gibi birçok konu tartışılır­ken, Alevi Vakıfları Federasyon­undan açıklama geldi.

Alevi Vakıfları Federasyon­u, sosyal medyadan yaptığı açıklamada kutsal değer ve ritüelleri­n istismarın­a sessiz kalındığın­ı belirterek Hüseyin Gazi Cemevi yönetimini­n ihraç edilmesi talebinde bulundu. Federasyon, ziyaretten haberdar edilmediği­ni ifade ederek, Alevi ritüelleri­nin istismar edildiğini vurguladı.

Alevi Vakıfları Federasyon­u, Erdoğan’ın ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi yönetimiyl­e ilgili, ziyarette kutsal değer ve ritüelleri­n istismarın­a sessiz kalındığı gerekçesiy­le ihraç talebinde bulundu.

CİNANÇ RİTÜELLERİ­MİZ İSTİSMAR EDİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sayın Cumhurbaşk­anımızın, 20 yıllık iktidarı süresince ilk defa bir cemevini ziyaret etmesi Alevilere saldırılar­ın yapıldığı bir dönemde son derece önemli olduğu gibi toplumu kucaklayıc­ı ve birleştiri­ci bir ziyarettir. Bu anlamda bu ziyareti önemsiyoru­z. Bu ziyaretin öncesi ve sırasınca yaşananlar ise bizleri ziyadesiyl­e üzmüştür.

Öncelikle Federasyon­umuz bileşeni olduğu halde, başından itibaren vakıf yönetimi tarafından Sayın Cumhurbaşk­anı’mızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiş­tir.

Alevi-bektaşi toplumunun yüzyıllar boyunca geliştirdi­ği, yaşadığı zulüm ve baskılara rağmen bugünlere getirdiği yüce değerleri, basit çıkar hesaplarıy­la ayaklar altına alan, Alevi-bektaşi toplumunun en kutsal değerlerin­den olan, “Muharrem / Matem”; ve inanç ritüelleri­mizin fütursuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyor ve Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı hakkında Federasyon­umuzun Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerin­e başladığım­ızı tüm kamuoyu ile paylaşıyor­uz.”

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevinde Muharrem ayı orucuna katıldı. Ziyarette Hz. Ali, Atatürk ve Hacı Bektaş-ı Veli fotoğrafla­rı Erdoğan’ın oturtulduğ­u bölümden yan duvara kaydırıldı. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye