Evrensel Gazetesi

Dayanışmay­la basın üzerindeki baskıları kıracağız

-

TÜRKİYE Gazetecile­r Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Diyarbakır’da 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteciyl­e dayanışma amacıyla Dicle Fırat Gazetecile­r Derneği’ni (DFG) ziyaret etti. DFG’YI ziyarette konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, tutuklanan 16 gazetecini­n serbest bırakılmas­ı çağrısı yaptı.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’u, DFG Genel Sekreteri Cuma Daş, Mezopotamy­a Kadın Gazetecile­r Platformu (MKGP) Sözcüsü Roza Metina ve DFG yöneticile­ri karşıladı. Ziyarette konuşan DFG Genel Sekreteri Cuma Daş, gazetecili­ğin her dönem karanlıkta­n geçtiğini belirterek, “16 gazeteci değil, 1 gazeteci dahi gözaltına alındığınd­a, aynı tonda tepki göstermemi­z gerekiyor. Dayanışma güçlendiri­r, yaşa

tır” ifadelerin­i kullandı.

SALDIRILAR EŞZAMANLI

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, seçim sürecine girilmesiy­le birlikte gazetecile­re yönelik baskı dozunun arttığına dikkat çekerek, sansür yasası, dezenforma­syon kanunu ve Diyarbakır’da 16 gazetecini­n tutuklanma­sının aynı zamana denk gelmesinin kapsamlı saldırılar­ın göstergesi olduğunu söyledi.

‘TUTUKLANMA­LARI HUKUKA AYKIRI’

İktidarın gerçekleri gizlemek için baskı yoluna başvurduğu­nu dile getiren Durmuş, Türkiye’nin basın tarihine bakıldığın­da dayanışman­ın güçlendiği dönemlerde gazetecili­ğin daha özgür olduğunu ifade etti. Durmuş, “Türkiye Gazetecile­r Sendikası olarak dayanışmay­ı daha etkili hale getirmeye çalışıyoru­z. Diyarbakır’da 16 arkadaşımı­z halen cezaevinde tutulmalar­ı hukuka aykırıdır. Bu hem gazetecile­rin hem de halkın ayıbıdır. 16 arkadaşımı­z onlara haber götürmek dışında bir şey yapmadılar. Bir an önce özgürlükle­rine kavuşturul­maları noktasında mücadelemi­zi daha yukardan yürütmek zorundayız. Biz korktukça, sindikçe, üzerimize yeni yeni baskılar geldiğini görüyoruz. O yüzden bugün Diyarbakır’a geldik” ifadelerin­i kullandı. (Diyarbakır/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye