Evrensel Gazetesi

‘Şarkılar söyleye söyleye bu deli gömleğini yırtıp atacağız’

-

Zeytinli Rock Festivalin­in Bur haniye Kaymakamlı­ğı tara fından “kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması” bahane edilerek yasaklanma­sına tepki yağdı. Sa natçılar, müzisyenle­r ve yazarlar sosyal medya hesapların­dan yaptığı paylaşım larla karara tepki gösterdi. Müzik yasak larındaki artışa dikkat çekilen paylaşım larda gerici anlayışın sanata yönelik sal dırılarına vurgu yapıldı. Sosyal medyada yapılan paylaşımla­rdan bazıları şöyle:

‘MÜZIK YASAKLANAM­AZ’

Mor ve Ötesi: “Bu ülkenin fikri hür vicdanı hür gençle ri, dünyadaki bü tün akranların­ın sahip olduğu her şeye fazlasıyla la yıktır. Bu yaz, ya sakçılığın son yazı dır. Birlikte şarkı lar söyleye söyleye bu deli gömleğini yırtıp atacağız.

Müzik yasaklana maz.”

Redd: “Müziğe uygulanan tüm ya sakları, gericiliği, bağnazlığı, sığındı ğı çapsız bahanele ri, büründüğü taki yeciliği her daim reddettik ve de vam edeceğiz. 20 yıldır gençliğimi­ze gölge etmiş, bu

‘kötü, vasat’ zihni yet yakında son bulacak. O gün daha büyük festivalle­r yapacağız.”

Müzisyen Gökhan Özoğuz: “Toplu mun huzurunu kaçıran tüm unsurlara, düzenbazlı­klara, haksızlıkl­ara karşı birlik olan gençlerin festivalid­ir. #zeytinliro­ck festivali. Yasaklama çabalarını­n sebebi bellidir. #festivalim­edokunma #festival”

‘ÜLKENIN NEŞESINI ÇALDILAR’

Müzisyen Bengisu Ünalan: “2015’ten beri Zeytinli Rock Fest’e gideriz. Bir kere bile kötü bir şey yaşamadım, görmedim de. Artık bırakın gençliğimi­zi özgürce ya şayalım. Kaç aydır beklediğim­iz hayalleri mizi mahvediyor­sunuz, yeter.”

Leman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün: “Zeytinli Rock Festiva li yasaklanmı­ş. Ülkenin neşesini çaldılar.”

Moğollar: “Engellenme­ye çalışılan bir festival değil, memleket gençliğini­n özgür lüğü ve tercih hakkıdır. O zaman bugün daha bir yüksek sesle; bi’şey yapmalı!”

‘HEP BIRLIKTE KARŞI DURURSAK YOL ALIRIZ’

Müzisyen Burhan Şeşen: “Zeytinli Rock Festivali yasaklanam­az demekle ol muyor. Yasaklandı işte. Her türlü konser ve festival yasağına hep birlikte karşı du rursak yol alırız. ‘Onun festivali yasak landı benim ki değil oh be!’ dersek bu yı lan hepimizi sokar… Soktu da işte…”

Yazar Can Gürses: “Zeytinli Rock Festivali, ‘kamu güvenliği’ gerekçe gösteriler­ek yasak lanmış. Bu da yeni mazeretler­i. Bazı üniversite­lerin me zuniyet törenlerin­i de benzer güvenlik gerekçeler­iyle ya saklanmaya kalk mışlardı. Herkes biliyor ki ortadaki tek güvenlik tehdi di, giderek artan gericilik...”

NE OLMUŞTU?

17-21 Ağustos tarihlerin­de yapıl ması planlanan Zeytinli Rock Fes tivali, Balıkesir Burhaniye Kayma kamlığı tarafından yasakladı. Kaymakam İlyas Memiş imzasıyla yayınlanan kararda “Milyon Yapım Organizasy­on Firması ola rak 1721 Ağustos tarihlerin­de İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemey­i planladığı­nız Kamplı Zeytinli Rock Festi vali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğ­iniz Zeytinli Rock fes tivallerin­de yaşanan güvenlik, asayiş, tra fik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür is tenmeyen durumlar dolayısıyl­a vatandaş larımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görül memiştir. Bilgilerin­ize rica ederim” ifade lerine yer verildi. (KÜLTÜR SERVISI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye