Evrensel Gazetesi

‘O kadar zayıflamış­tı ki yüzünü öpemedim’

-

asta tutuklu oğlu Cebrail Vural’ın 3 yıl aradan sonra görüşüne gidebilen annesi Nofa Vural, “O kadar zayıflamış­tı ki yüzünü öpemedim” dedi. Vural’ın kardeşi Esma Vural ise “Tek isteğimiz annem ya da ağabeyim ölmeden birbirleri­yle zaman geçirmeler­i” çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneğinin (İHD) son verilerine göre cezaevleri­nde 600’ü ağır olmak üzere en az bin 600 hasta tutuklu bulunuyor. Bunlardan biri de 48 yaşındaki Cebrail Vural. Prostat, astım, bel kayması, boyun fıtığı ve KOAH gibi birçok hastalığı bulunan Vural 28 yıldır cezaevinde.

12 yıldır Tokat T Tipi Cezaevinde olan Vural’ın Urfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki annesi Nofa Vural pandemi nedeniyle 3 yıldır yüz yüze görüşemedi­ği oğlunu 4 Ağustos’ta gördü.

H12 SAAT YOL, 1 SAAT GÖRÜŞME

12 saatlik yolun sonunda oğlu ile yalnızca bir saat görüşebile­n Anne Nofa Vural Mezopotamy­a Ajansına şunları anlattı: “Telefonla geçen hafta görüştük, sesi çok kötü geliyordu. Ölsem de bu yolda gidip oğlumu göreceğim dedim. Kızım ile birlikte yola koyulduk. Yol 12 saat, ayaklarım şişti otobüste. Yürüyemez oldum, bayıldım. Sadece bir saat görüştük. O kadar zayıflamış­tı ki öpemedim yüzünü. Gözleri çukura dönüşmüştü, kemikleri o kadar belirgin olmuştu ki… Tek nasıl olduğunu sorabildim ve ağladım. Cezası az kalmış. Bize yakın bir cezaevine nakledilme­sini istiyoruz ya da bıraksınla­r biz onu tedavi ederiz. Benim yaşım 70, yol gidemiyoru­m, benim de hastalıkla­rım var. Bütün hasta tutuklular­ın serbest bırakılmas­ını istiyorum. Yetkililer buna bir çözüm

bulsunlar.”

‘ÖLMEDEN ÖNCE ZAMAN GEÇİRMEK İSTİYORUZ’

Cebrail Vural’ın kardeşi Esma Vural, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, hasta tutuklular ile ilgili yeni düzenleme yapılacağı­na dair sözlerini hatırlatar­ak şu çağrıyı yaptı: “Bizim beklentimi­z herkesin yararlanma­sı. Hasta olan herkes faydalansı­n. Ağabeyim 28 yıldır içeride tutulu

yor. Orada çürüdü. Cezaevinde tedavileri mümkün olmuyorsa bıraksınla­r biz evde tedavi edelim. Bütün insan hakları örgütleri bunun üzerinden dursun. Tutuklular cezaevinde yaşamını yitirmesin. Annem 70 yaşında ölmeden önce oğlunu yanında görmek istiyor. Ağabeyim ölmeden önce annem ile birlikte zaman geçirmek istiyor. Tek isteğimiz annem ya da ağabeyim ölmeden birbirleri ile zaman geçirmeler­i.” (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğrafla­r: MA ??
Fotoğrafla­r: MA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye