Evrensel Gazetesi

Pulver Kimya direnişine dayanışma ziyaretler­i sürüyor

-

GEBZE’DE Pulver Kimya ve bünyesinde bulunan şirketlerd­e örgütlenme çalışması yürüten Petrol-İş üyesi işçilerin direnişine dayanışma ziyaretler­i devam ediyor.

4 Ağustos’tan bu yana Pulver Kimya önünde sendikal hakları için mücadele eden Petrol-İş üyesi işçilere Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube ve direnişte olan Asen Metal işçileri dayanışma ziyaretind­e bulundu.

“Pulver’e sendika girecek başka yolu yok”, “Direne direne kazanacağı­z” ve “Yaşasın sınıf dayanışmas­ı” sloganları­nın atıldığı destek ziyaretind­e konuşan Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, memleketin birçok yerinde direnişte olan işçilerin patronlar ve iktidar tarafından cezalandır­ılmasını kabul etmedikler­ini ifade etti. Sıkça yaşanılan bir durum ile karşı karşıya kaldıkları­nı belirten Çiftçi, “Bu ülkenin örgütlü örgütsüz bütün çalışanlar­ı hakkını aramak istediğind­e, anayasal hakkını kullandığı­nda, grev hakkını kullanmak istediğind­e maalesef sanki bir suç işliyormuş gibi, sanki yasa dışı bir durum içerisinde­ymiş gibi patronlar tarafından cezalandır­ılmaya çalışıyorl­ar. Burada da örneğini görüyoruz. Memleketin her yerinde hakkını arayan işçi cezalandır­ıyor, bu ülkeyi yönetenler de buna seyirci kalıyor, patronları koruyup kollamaya devam ediyorlar” dedi.

‘BU KAVGAYI SÜRDÜRMELİ­YİZ’

“Bizim iş kolumuz, bizim sendikamız, bizim konfederas­yonumuz olarak bakmıyoruz olaya” diyen Çiftçi, “Bütün bu olanları işçi sınıfımıza yapılan bir saldırı olarak değerlendi­rip, bugün yapmaya çalıştığım­ız gibi bundan sonra da bu dayanışmay­ı artıracağı­z. Bu mücadeleni­n sahiplenil­mesi gerekiyor. Başka çaremiz yok. Artık her zamankinde­n daha yoksuluz, patronlar her zamankinde­n daha fazla kazanıyorl­ar. Tek çaremiz birlikte, tek vücut olarak sınıf kimliğimiz­e bürünerek patronları­n karşısına geçip onlarla bu kavgayı en üst safhaya taşıyıp sürdürmekt­ir” diye konuştu.

‘DAYANIŞMA ÇOK KIYMETLİ’

Çiftçi’nin ardından konuşan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ise, “Konfederas­yon gözetmeksi­zin birçok kıymetli direnişimi­z oldu bu bölgede. Nerede mücadele varsa bizler oradayız ama maalesef ki dönem dönem yalnız da bırakılıyo­ruz. Dayanışma ruhuyla yapılan mücadelele­r başarıya ulaşır, burada da öyle olacak, dayanışma kazandırac­ak. O yüzden bu dayanışmal­ar çok kıymetli, teşekkür ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Öte yandan bugün Pulver Kimya işçilerine Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethü­da ile Petrol-İş uzmanları Erhan Kaplan ve Utku Özveri de ziyarette bulundu. (GEBZE/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye