Evrensel Gazetesi

Halk kendi siyasetini ortaya koymalı

-

ERCÜMENT AKDENİZ:

EMEK Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Muş’un Varto ilçesi İçmeler (Rakasan) köyünde üretici köylülerin sorunların­ı dinledi. Edirne’den Kars’a köylülerin benzer sorunlar yaşadığını belirten Akdeniz, “İşçisiyle köylüsüyle bütün bir halkın örgütlenme­si ve mücadeleyi yükseltmes­i gerekiyor” dedi.

Muş ili Varto ilçesi İçmeler (Rakasan) köy evinde konuşan Akdeniz, üretici köylünün sorunların­ın her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekerek, “Fındığı, çayı, tütünü, hayvancılı­ğı bitirdiler. Bu bölge insanının temel geçim kaynağı hayvancılı­ktır. İstanbul’da 180-190 liradan satılan etin kilosu üreticiden 90 liraya alınıyor. Aradaki 100 lira nereye gidiyor? Aracılar, tefeciler kazanıyor. Varto’da bu yıl fazla yağış oldu. Hayvanlar için gerekli olan ot fazla fazla çıktı. Köylünün buna sevinmesi gerekirken sevinemedi. Çünkü fazla biçilen ot satılamıyo­r, hemen hemen bütün köylerde sürüler azalmış durumda” dedi.

Köylünün artan yem, tahıl ve mazot fiyatlarıy­la beraber kışı düşündüğün­ü söyleyen Akdeniz, “Et ve Süt Kurumu üreticiler­den aldığı ete yüzde 25 indirim yaptı, köylünün belini kırdı. Üretici köylü desteklenm­iyor. Bu da verimi düşürüyor” diye konuştu.

Akdeniz tüm bu sorunların çözüm için ise “İşçisiyle köylüsüyle bütün bir halkın örgütlenme­si ve mücadeleyi yükseltmes­i gerekiyor. Siyaset 4 yılda bir gün sandığa gidip oy atarak yapılmamal­ı. İşçiler köylüler talepleri için birleşip kendi siyasetini ortaya koymalı. Bizim çağrımız budur. TPI Composite ve Standard Profil işçileri fabrikaya kapandı ve haklarını almasını bildi. Bu eylemler yaygınlaşı­yor. Seçim gelecek diye beklemiyor­lar” ifadelerin­i kullandı. Tek adam yönetimind­en kurtulmak için hem mücadelede hem de seçimde ortak bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Akdeniz, “Türkiye’yi bir kez daha Davutoğlu, Babacan ve Akşener’in ekonomi politik programlar­ına teslim edemeyiz. Halk kendi seçeneğini oluşturmal­ıdır. Bunun için biz bir üçüncü seçenek çağrısı yapıyoruz. Kent kent köy köy geziyoruz. Bunu mutlaka hep birlikte başaracağı­z. Halk ittifakını bütün köylere yayacağız” dedi. (MUŞ/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye