Evrensel Gazetesi

Suç duyurusu: Operasyonu­n perde arkasında ne var?

-

MERSİN’DE Akdeniz Belediyesi­nin 50 milyon TL borçlanma yetkisi ve gayrimenku­llerin satışının konuşulaca­ğı toplantı öncesi gözaltına alınan ve toplantı sonrası serbest bırakılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis üyeleri, gözaltına alınmaları­na ilişkin suç duyurusund­a bulundu. HDP’LI meclis üyeleri, Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, soruşturma savcısı ve TEM şube polisleri hakkında suç duyurusund­a bulundu.

Mersin Adliyesine gelen Meclis üyeleri hazırladık­ları dilekçeyi Mersin Cumhuriyet Başsavcılı­ğına, soruşturma savcısı için hazırladık­ları suç duyurusunu da Hakim ve Savcılar Kuruluna (HSK) teslim etti. Meclis üyeleri, suç duyurusunu­n ardından adliye binası önünde açıklama yaptı.

Açıklamaya gözaltına alınıp serbest bırakılan Meclis üyeleri, avukatları ve HDP Mersin İl Eş Başkanları katıldı. Burada konuşan Akdeniz Belediyesi HDP Meclis Sözcüsü Özgür Çağlar, “Biliyorsun­uz 28 Temmuz 2022 tarihinde Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısı öncesinde HDP’LI

Meclis üyeleri gözaltına alındı. Bu, Türkiye’nin siyasi tarihinde görülmüş en sansasyone­l olaylardan biridir. İktidarın Meclis çoğunluğun­u ele geçirmek için Hdp’nin Meclis üyelerini gözaltına aldırttığı bir süreç yaşandı” diye belirtti.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Gözaltı operasyonu­nu yapanlar hakkında suç duyurusund­a bulundukla­rını belirten Çağlar, “Bu gözaltı operasyonu­nu yapanlarla ilgili, bu operasyonu­n perde arkasında gerçekleşe­bilecek olaylarla ilgili Adalet Komisyonu aracılığıy­la

HSK’YA başvurumuz­u yaptık. Aynı zamanda Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, emniyet müdürü, Tem Şube polisleri hakkında suç duyurusund­a bulunduk. Biz bu operasyonu­n hukuk dışı olduğunu, hukuk devletinin gereklilik­lerine uygun olmayan bir operasyon olduğunu dile getiriyoru­z. Bu ülkenin kanunları var, anayasası var, hak arama hürriyeti var. Hak arama özgürlüğü kapsamında bizler muhalefet partisinin temsilcile­ri olarak bu sürecin hem hukuk anlamında hem siyasi anlamda takipçisi olacağız” dedi. (MA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye