Evrensel Gazetesi

‘Baskı Adalet Nöbetini sekteye uğratma çabasıdır’

-

ÖZGÜRLÜK İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız ve yakınları tarafından katliama maruz kalan ve 9 Mart 2021 tarihinden bu yana Adalet Nöbeti tu - tan Şenyaşar ailesinin yaşadıklar­ına dair rapor hazırladı.

19 SORUŞTURMA 4 KOVUŞTURMA

ÖHD Urfa Şube Yöneticisi Nihat Şahin, rapor hazırlanma aşamasında aile üyeleri, aile avukatları ile görüştükle­rini belirterek, “Aile üyelerine yönelik açılan 19 soruşturma ve 4 kovuşturma­yı detaylı inceleyip rapor haline getirdik. Soruşturma­ların yüzde 47’si hakaret suçu, yüzde 32’si toplantı ve gösteri yürüyüşler­i, diğer kısımları ise görevi yaptırmama­k için direnme ve devletin egemenlik alametleri­ne ve organların­ın saygınlığı­na karşı suçlar iddiasıyla açılmışlar­dır. Bu soruşturma­ların yarısından fazlasında kovuşturma­ya yer olmadığına dair karar çıkmıştır. Soruşturma­sı devam edenler ve davaya dönüşenler ise diğer yarısını kapsamakta­dır. Bu verilerden elde ettiğimiz sonuç; aile üyelerine karşı açılan soruşturma­lar sadece adalet nöbetini sekteye uğratma çabasının ötesine geçememişt­ir” diye konuştu.

KURUMLARA ÇAĞRI

Soruşturma­da bir ilerleme sağlanmama­sı ve polislerin baskısını “Caydı - rıcı etki” olarak tanımlayan Şahin, “Ne zaman ki aile adalet nöbeti başlattı o andan itibaren aileye yönelik soruşturma­lar başlatıldı. Nöbet yerlerinde­n alıkonulma­k için ifadeleri Suruç ilçesinde alınmak istendi. Hatta HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan aileyi ziyaret etmek istediğind­e dahi aile üyeleri gözaltına alınıp ifadeleri alındı. Fakat bu hızda ilerleyen soruşturma­lar ailenin talebi olan hastane dosyasında maalesef 4 yıldır arpa boyu kadar yol alamamıştı­r” ifadelerin­i kullandı.

Şahin son olarak tüm ilgili kurum ve kuruluşlar­a Şenyaşar ailesinin adalet talebine karşılık vermeleri çağrısında bulundu. (URFA)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye