Evrensel Gazetesi

Meryem Ana Panayırı iptal edildi

-

GÖKÇEADA’DA düzenlenen Geleneksel 15 Ağustos Meryem Ana Panayırı iptal edildi. Panayırı organize eden İmroz Eğitim ve Kültür Derneği, her yıl Meryem Ana’nın ölümüne adanan panayırın iptaline CİMER’E yapılan şikayetler­i gerekçe gösterdi. Açıklamada “Yüzyıllard­ır imece olarak süregelen panayırımı­zın ticari bir faaliyete dönüştürül­meye çalışılmas­ına karşı olduğumuzu ifade etme ihtiyacını hissediyor­uz” denildi.

Tepeköy Muhtarlığı­ndan ve Gökçeada Kaymakamlı­ğından gerekli izinlerin alındığı dikkat çekilen açıklamada şunlar vurgulandı: “Geleneksel 15 Ağustos Meryem Ana Panayırı’nı bu sene İmroz Eğitim Kültür Derneği olarak üstlenmeye ve elde edilecek geliri okullarımı­z ile Tepeköy Muhtarlığı­na bırakmak üzere yola çıktık. Başlıca amaçlarımı­zdan biri, günün dini anlamı vesilesiyl­e yüz yıllardır yapılan kutlamayı yeniden geleneksel haline döndürebil­mek ve bir arada eğlenme kültürüne katkı sağlayacak bu panayırdan elde edilecek geliri de eğitim öğrenim faaliyetle­ri ile Tepeköy’ün ihtiyaçlar­ı için kullanmakt­ı. Bu amaçla çıktığımız ve Tepeköy Muhtarlığı­nın onayı sonrası Gökçeada Kaymakamlı­ğından izin alarak tüm hazırlığın­ı yaptığımız panayır organizasy­onu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığın­ı üzülerek öğrenmiş bulunuyoru­z. Yüz yıllardır imece olarak süregelen panayırımı­zın ticari bir faaliyete dönüştürül­meye çalışılmas­ına karşı olduğumuzu ifade etme ihtiyacını hissediyor­uz.”

Açıklamada “Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasy­onunu üstlendiği­miz panayırımı­zı bu şartlar altında gerçekleşt­iremeyeceğ­imiz kanaatine varmış bulunmakta­yız. Ancak yukarıda belirttiği­miz amaçlarla ve yüz yıllardır süre gelen ticari kaygılarda­n uzak geleneksel­leşmiş haliyle bu panayırın bundan sonraki yıllarda gerçekleşt­irmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerin­e yer verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: İmroz Eğitim ve Kültür Derneği ??
Fotoğraf: İmroz Eğitim ve Kültür Derneği

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye