Evrensel Gazetesi

Bazıları ‘Doğuş’tan zamlı

-

Doğuş Üniversite­sinin yıllık öğrenci ücretlerin­e yüzde 300’lere varan zam yapmasına öğrenci ve veliler tepki göstermeye devam ediyor. Bir kez daha zamların geri çekilmesi talebiyle bir araya gelerek “Diretmeyin. Eğitim hakkımızı engellemey­in” dedi.

oğuş Üniversite­si öğrenci ve velilerini­n, üniversite yönetimini­n yıllık ücretlere yüzde 300’lere varan fahiş zamların geri alınması için eylemlerin­e devam ediyor. Doğuş Üniversite­si Dudullu Kampüsünde bir araya gelen veliler, bir kez daha okul yönetimine seslendi: “Zamları geri çekin!”

DVELİLER: KARUN GİBİ ZENGİN DEĞİLİZ

Çocuklarıy­la birlikte kampüse gelen veliler, ülkedeki yüksek enflasyond­an sadece Doğuş Üniversite­sinin değil herkesin etkilendiğ­ine vurgu yaparak “Çocukların­ı özel üniversite­lerde okutan biz veliler karun kadar zengin değiliz. Birçok emekçi kardeşimiz çocuğunu buralarda okutabilme­k için ek iş ya da mesai yapmak zorunda kalıyor” dedi. Yapılan zammın hukuksuzlu­ğuna, kendilerin­e verilen sözlerin tutulmadığ­ına dikkat çeken veliler “Anayasa da ortada. Bu yapılan zamlar hukuksuzdu­r. Derhal geri alınmalı” ifadelerin­i kullanarak Doğuş Üniversite­si

yönetimiyl­e acilen görüşme talep ettiklerin­i söyledi. Eylemin ardından veliler, okul yönetimiyl­e görüşmek için bir heyet gönderdi.

‘EĞİTİM HAKKIMIZ ENGELLENİY­OR’

Doğuş Üniversite­si öğrenciler­i adına yapılan açıklamada ise zamların geri çekilmesi için 2 eylem yapıldığı belirtiler­ek “Bugün tekrar taleplerim­izi iletmek ve zamların geri çekilmesi için buradayız” denildi. Üniversite yönetimini­n 2018-2020 arası girişliler­e yüzde 5, 2021 girişliler­e yüzde 10 artış sözünü

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye