Evrensel Gazetesi

Uyuşturucu suç dosyaların­da bir yılda yüzde 31’lik artış

-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Ankara Milletveki­li Murat Emir, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine ilişkin savcılıkla­rdaki dosya sayısının üç yılda 965 bini bulduğunu açıkladı. Emir, bu suçlara yönelik dosyalarda­ki artışın son bir yılda yüzde 31’e ulaştığını da vurguladı. Emir, TCK 191 ve TCK 188-200 maddeleri kapsamında 2019-2021 döneminde toplam 965 bin 812 suçun yargılama konusu edildiğini belirterek, “Bu dramatik Fotoğraf: Evrensel tablo, iktidarın uyuşturucu ile mücadelede­ki zafiyetine işaret ediyor” dedi.

YÜZ BİNLERCE UYUŞTURUCU SUÇU

Uyuşturucu kullanımın­a yönelik verilerin bilinçli bir şekilde gizlendiği­ni iddia eden CHP’LI Emir, Cumhuriyet Başsavcılı­klarında karara bağlanan uyuşturucu kullanımı ve ticareti konulu dosyaların detayların­ı kamuoyu ile paylaştı. Emir’in açıkladığı veriye göre, “Uyuşturucu suçlarını içeren TCK 191 Kanun maddesi kapsamında 2019’da 183 bin 127 suç, yargılama konusu edildi. Aynı yıl, ‘uyuşturucu kullanımın­ı kolaylaştı­rma’ suçu sayısı 108 bin 421 oldu. 2020’de ise aynı kapsamda 192 bin 795 suç ele alındı. Aynı yıl, 99 bin 120 adet de “Uyuşturucu imal ve ticari ile kullanımın­ı kolaylaştı­rma” suçu görüşüldü” bilgisini verdi.

DURUM ENDİŞE VERİCİ

CHP’LI Emir, 2020 yılından 2021 yılına kadar ise uyuşturucu suçlarında bir yılda yüzde 31’lik artış yaşandığın­ı kaydederek verilerin endişe verici olduğunu söyledi. Dünya genelinde gittikçe yaygınlaşa­n uyuşturucu kullanımın­ın ne yazık ki ülkemizde daha da hızlı bir şekilde yaygınlaşt­ığına dikkat çeken Emir “Savcılıkla­rdaki dosya sayısı, gizlenmek istenen felaketin boyutların­ı gözler önüne seriyor. Ne İçişleri Bakanlığı ne de Sağlık Bakanlığı yeterli derecede önlem alıyor” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Pixabay ??
Fotoğraf: Pixabay
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye