Evrensel Gazetesi

‘Risk yok’ denen şantiyede stajyer öldü

-

nkara’da sağanak yağış nedeniyle Merkez Ankara Şantiyesin­de kolon devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Stajyer İnşaat Mühendisi Taha Öztürk’ün ölümüyle ilgili açıklama yapan meslek odaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın­ın daha önce yapılan başvurular­da alanda risk olmadığı yönünde geri dönüş yaptığına dikkat çekti.

Pasifik İnşaat’a ait Merkez An

Akara Şantiyesin­de Özbest halde bırakılmış ve türk’ün yaşamını yitirdiğis­ahada olan meslektaşl­arıni, biri inşaat mühendisli­ği mızın üzerine devrilerek diğeri mimarlık öğrencisi iki stajyerin yaralanmas­ıiki kişini ise ağır yaralı na, bir meslektaşı­mızın olarak hastaneye kaldırılöl­ümüne sebep olmuştur. dığını hatırlatan İMO, Olay anında anemometre“Olay yerinden aldığımız den alınan rüzgar değerlebil­gilere göre bu koşullara rine bağlı olarak kule vinç rağmen, rüzgar yüküne Fotoğraf: DHA dahi çalışmazke­n imalatın ağır şekilde maruz kalacak olan bir durdurulma­ması ve sahada çalışanönc­eki beton dökümünde sökülen ların olması yaşanan cinayetin biperde kolon kalıpları sahada ser- rincil sebepleri arasındadı­r” dedi.

BİLİRKİŞİL­ER SAHAYA ALINMADI

Mimarlar Odası, Merkez Ankara Şantiyesin­de İSİG Kanunu’na aykırı uygulamala­r olduğu yönünde Çalışma Bakanlığın­a başvuruda bulundu, Bakanlık ‘Risk yok’ dediği şantiyede bir stajyer yaşamını yitirdi.

Açıklamada, iş cinayetini­n basına yansımasıy­la birlikte olay yerinde inceleme yapmak isteyen İMO bilirkişil­erinin, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyesi yetkililer­inin sahaya alınmadığı aktarıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada da “Valiliğin, AFAD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi­nin defalarca olağanüstü hava olaylarına ve yağışa karşı uyarılar yapmasına rağmen, rüzgar nedeniyle kule vinç dahi çalışmıyor­ken stajyer öğrenciler­in şantiyede sahaya çıkarılmış olması ve kolon kalıpların­ın alanda sabitlenme­den serbest halde bırakılmas­ı işçi sağlığı ve iş güvenliğin­in hiçe sayıldığın­ın göstergesi­dir” dendi.

Açıklamada, Merkez Ankara Şantiyesin­de 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na aykırı uygulamala­r olduğuna dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın­a daha önce yapılan resmi başvurular­a risk olmadığı yönünde geri dönüş yapıldığın­a dikkat çekildi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Hakan Nural/aa ??
Fotoğraf: Hakan Nural/aa
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye