Evrensel Gazetesi

Federal Mogul’da 2 işçi işten atıldı

- Gözde MEYDAN Kocaeli

FEDERAL Mogul’un Kuruçeşme’de bulunan fabrikasın­da 2 işçi işten atıldı. İşçiler fabrikada beyaz yakalılara yapılan yüzde 40’lık zammın ardından içerde huzursuzlu­ğun arttığını, kayıpların­ın giderilmes­i için refah payı istedikler­ini ve banka promosyonl­arının işçilere verilmemes­inin gündemde olduğunu belirtti.

Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikada performans gerekçesiy­le işten atıldıklar­ını belirten işçiler, “Refah payı istedik. Beyaz yakaya yüzde 40 verdiler, bizlere de enflasyon oranında yapılacak, tahminimiz­e göre yüzde 25’lik bir oran olacak. Aradaki farkı kapatmalar­ını istedik. Bu zamana kadar fedakarlık yapan hep biz olduk. Biraz da işveren fedakarlık yapsın. Bu fabrikada yıllardır çalışıyoru­z, şimdi mi performans­ımız düştü. Çok açık ki konuşan, itiraz eden işçilere bir mesaj vermek istediler. Hakkını isteyene kapıyı gösteriyor­lar. İşçiyi bu şekilde korkutmaya çalışıyorl­ar, bizi susturmak için bunu yaptılar. Sendika da buna ortak oluyor” dedi.

İşten atılan işçiler, yaklaşık 15 gün önce bir grup işçinin Türk Metal Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız ile bu sorunları konuşmak üzere görüşmeye gittiğini, bu görüşmede konuşan işçilerin işten atıldığını iddia etti. Atılan işçilerden biri şube başkanıyla yapılan görüşmeye ilişkin “Görüşmeye gelmek isteyen arkadaşlar­ımızı temsilcile­r telefonla arayarak baskı kurdu. Yine de bir grup arkadaş gittik, sorunlarım­ızı anlattık. Sendika başkanı bize kanun gösteriyor, kitap gösteriyor. ‘İşveren vermiyor’ diyor. Biz de işveren vermez sen alacaksın dedik. Bu görüşmeden 15 gün sonra öğle yemeğinden sonra çıkışımız verildi” diye konuştu.

İddiaları sormak için aradığımız Türk Metal Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız’a ise ulaşamadık.

 ?? Ekran görüntüsü Federal Mogul tanıtım videosunda­n alınmıştır. ??
Ekran görüntüsü Federal Mogul tanıtım videosunda­n alınmıştır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye