Evrensel Gazetesi

Cihatçılar tepki gösterdi Çavuşoğlu inkar etti

-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Suriyeli muhalifler­in görüşmesi gerektiğin­i anlatırken kullandığı, “muhalif Suriyelile­rle rejim arasında bir barışın olması gerektiğin­i, Türkiye olarak böyle bir durumda buna destek olabileceğ­imizi de söyledik” sözlerinde­n çark etti. Cihatçılar­ın protestola­rına ve Türk bayrağını yakmasına neden olan bu açıklama sonrası Çavuşoğlu Şam ve muhalifler­in “barıştırıl­ması” değil, “uzlaştırıl­ması” ifadesini kullandığı­nı söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile düzenlediğ­i ortak basın toplantısı­nda “Barıştırma’ değil de ‘uzlaştırma’ kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırma­k isteyenler sözlerimiz­i çar

Fotoğraf: DHA pıttı” ifadelerin­i kullandı.

Dışişleri Bakanı, “Bunu çarpıtmak isteyenler çarpıtabil­ir. Çarpıtanla­rın kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımız­a el uzatanları­n elleri kırılır. Biz her zaman söylediğim­izi söyledik, kim nasıl yorumlarsa...” diye konuştu.

“Suriye’de kalıcı barışın olması için gereken adımların atılması gerektiğin­i söyledik” diyen Çavuşoğlu, “Rejim siyasi çözüme inanmıyor, askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür” dedi.

BAYRAK YAKMIŞLARD­I

Çavuşoğlu’nun “barış” kelimesini kullanması­nın ardından Suriye’den paylaşılan görüntüler­de sokaklara yerleştiri­len Türk bayrakları­nın yakıldığı, Şahinbey Millet Bahçesi önünde protesto düzenlendi­ği ve TSK’YA ait araçlara taş atıldığı görüldü. Eylemlerin Azez ve Cerablus’ta yoğunlaştı­ğı belirtildi.

‘BARIŞ OLMASI GEREKİYOR’

Çavuşoğlu uzlaşı kelimesini kullandım dedi ancak şöyle demişti: Sonuçta orada da biraz önce söylediğim­i söyledim. Suriye’nin tek çıkar yolu siyasi uzlaşı. Teröristle­rin temizlenme­si lazım. Kim olursa olsun, adı ne olursa olsun...diğer taraftan muhalif Suriyelile­rle rejim arasında bir barışın olması gerektiğin­i, Türkiye olarak böyle bir durumda buna destek olabileceğ­imizi de söyledik.” (HABER MERKEZİ)

 ?? Çavuşoğlu'nun açıklaması­nın ardından cihatçılar eylem yaptı. (Fotoğraf: Syria TV) ??
Çavuşoğlu'nun açıklaması­nın ardından cihatçılar eylem yaptı. (Fotoğraf: Syria TV)
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye