Evrensel Gazetesi

Çulhaoğlu hayatını kaybetti

-

ÖDP ve Sosyalist İktidar Partisinin kurucuları­ndan olan, son olarak Türkiye İşçi Partisinde yöneticili­k görevinde bulunan Metin Çulhaoğlu hayatını kaybetti.

74 yaşındaki Çulhaoğlu’nun geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gelenek dergisi, Birgün gazetesi ve Sol Haber Portalında yazıları yayımlanan, öğrencilik döneminden bu yana sosyalist mücadeleni­n içerisinde yer alan ve halen Türkiye İşçi Partisi Merkez Komitesi üyeliği yapan Çulhaoğlu’nun Marksizm ve sol siyaset üzerine çok sayıda eseri bulunuyor.

Türkiye İşçi Partisinde­n yapılan açıklamada, “Ülkemizde Marksizme birbirinde­n değerli katkılar sunan, ömrünü devrim ve sosyalizm mücadelesi­ne adamış, hareketimi­zin fikri öncüsü Metin Çulhaoğlu yoldaşımız­ı kaybetmeni­n üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye sosyalist hareketini­n ve işçi sınıfının başı sağ olsun. Sözümüz devrim olacak!” ifadeleri kullanıldı.

MESAJLAR GELDİ

Çulhaoğlu’nun ardından siyasilerd­en mesajlar geldi.

SOL Parti: Ömrünü sosyalizm mücadelesi­ne adamış Metin Çulhaoğlu’nu kaybetmeni­n üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, dostlarını­n, hepimizin başı sağ olsun. Sosyalizm yolunda unutulmaya­cak!

EMEP: Türkiye devrimci ve sosyalist hareketin önemli isimlerind­en Metin Çulhaoğlu’nu kaybetmeni­n üzüntüsü içerisinde­yiz. Yoldaşları­nın ve ailesinin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz.

TKP: Gelenek Dergisi, STP ve

Fotoğraf: İleri TV SİP kurucuları­ndan, Türkiye İşçi Partisi yöneticile­rinden Metin Çulhaoğlu yaşamını yitirdi. Tüm dostlarını­n başı sağ olsun.

HDK: Ömrünü devrim ve sosyalizm mücadelesi­ne adamış, sosyalist hareketin öncü kadroların­dan olan yoldaşımız #Metinçulha­oğlu’nu kaybetmeni­n üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, Türkiye sosyalist hareketini­n ve halklarını­n başı sağ olsun. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye