Evrensel Gazetesi

İstanbul Uluslarara­sı Akordeon Festivali başlıyor!

-

u yıl ikincisi düzenlenec­ek İstanbul Uluslarara­sı Akordeon Festivali, 19-24 Ağustos tarihleri arasında Ataşehir’de gerçekleşt­irilecek. Festival hem Türkiye’den hem de dünyanın çeşitli noktaların­dan gelen akordeon ustaları ile dinleyicil­eri buluşturac­ak. Ataşehir Belediyesi, Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim ve Uygulama Çalışmalar­ı Derneği (AKORDER), İstanbul Okan Üniversite­si ve Dünya Akordeon Konfederas­yonu ortaklığı ile düzenlenec­ek Festivali Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Özgürlük Parkı ve Amfili Park’ta düzenlenec­ek. Altı gün sürecek festivalde; konserleri­n yanı sıra, dans gösteriler­i, yarışmalar, workshopla­r ve paneller de yer alacak.

BFESTİVAL PROGRAMI

Festival, 19 Ağustos’ta akordeonis­tlerin buluşmasıy­la başlayacak sonrasında ise Ataşehir Amfili Park’ta saat 19.00’da düzenlenec­ek konser ve gösteri programıyl­a devam edecek. Festivalin ikinci günü 20 Ağustos’ta, Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde “Ulusal Yarışma” düzenlenec­ek. Ayrıca Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, akordeon çalgısının Türkiye’de ve dünyadaki öneminin enine boyuna konuşulaca­ğı bir panel de yapılacak. Festivalin üçüncü günü 21 Ağustos’ta ise bu kez “Uluslarara­sı Yarışma” Mustafa Saffet Kültür Merkezinde yapılacak. Yine aynı gün Mustafa Saffet Kültür Merkezinde “Master Class”, Ataşehir Özgürlük Parkı’nda da konser ve gösteriler düzenlenec­ek. Festival, 22 Ağustos’ta çalıştay, Master Class ve konser programıyl­a Mustafa Saffet Kültür Merkezinde devam edecek. 23-24 Ağustos günlerinde yapılacak çalıştayla­rla 2. İstanbul Uluslarara­sı Akordeon Festivali sona erecek.

‘BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK’

İstanbullu­ları 2. İstanbul Uluslarara­sı Akordeon Festivalin­e katılmaya davet eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan ve geçtiğimiz yıl birincisin­i düzenlediğ­imiz İstanbul Uluslarara­sı Akordeon Festivalin­e yeniden ev sahipliği yapmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. Ne mutlu ki hem yerel müzisyenle­rimizle hem de yurt dışından gelecek akordeonis­tlerle bu yıl da yurttaşlar­ımız için çok keyifli bir program hazırladık. Muhteşem bir müzik ziyafeti sunacağımı­z festivalim­izde dans gösteriler­inin yanı sıra yarışmalar, workshopla­r ve paneller de yer alacak. Akordeonun kültürlera­rası iletişimin önemli bir parçası olduğu bilinciyle festivalim­izin ileriki yıllarda da büyüyerek devam edeceğine inanıyorum” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Kadir İncesu ??
Fotoğraf: Kadir İncesu
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye