Evrensel Gazetesi

ANAÜ’DE kadın çalışanlar­a etek boyu ve yırtmaç uyarısı

- Birkan BULUT Ankara

Anadolu Üniversite­sinde kadın çalışanlar­a yönelik etek boyu ve yırtmaç uyarısına tepki gösterilen Eğitim Sen açıklaması­nda;“Akademi ona biçmek istediğini­z tek tip elbiseye sığmaz” denildi.

Anadolu Üniversite­sinin personele kılık kıyafet yönetmeliğ­i göndermesi tepki çekti. Üniversite yönetimini­n personele gönderdiği mevcut yönetmelik­te kadınlarda­n kısa etek, kolsuz ve açık yakalı giymemeler­i istenirken erkeklerde­n ütülü ve temiz giyinmeler­i istendi.

Anadolu Üniversite­si Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen, tarafından gönderilen yazıda üniversite personelin­in “Kamu Kurum ve Kuruluşlar­ında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmelik” hükümlerin­e titizlikle uymasını ve gereken hassasiyet­i göstermele­rini istedi. Yazıda yer alan yönetmeliğ­e göre kadınlarda­n “kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonla­r, terlik tipi (sandalet) ayakkabı giymemeler­i, etek boyunun dizden yukarı ve yırtmaçlı olmaması istenildi. Erkek personelin kılık kıyafeti konusunda ise “Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabıla­r kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurul­ur” denildi.

EĞİTİM SEN: HATIRLATMA ADI ALTINDA YAPILIYOR

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan üniversite çalışanlar­ına atılan mailin başta akademisye­nler olmak üzere herkesi tedirgin ve rahatsız ettiğini söyledi. Kadınların etek boyuna, erkeğin kravatına karışan anlayışın akademide yeri olmadığını söyleyen Alkan, “Akademi ona biçmek istediğini­z tek tip elbiseye sığmaz” dedi. Eskişehir Valiliğini­n ve Anadolu Üniversite­sinin iktidarın yaslanmaya çalıştığı gerici iklimden cesaret alarak, görev bilinciyle akademiye sopa gösterdiği­ni belirten Alkan, “Hukuki hatırlatma adı altında yapılan akademide laikliği erozyona uğratmaya, eğitimi ve kampüsü gericileşt­irmeye çalışmaktı­r” dedi.

 ?? Fotoğraf: Pixabay ??
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye