Evrensel Gazetesi

Ulug’a ilaçları verilmiyor!

-

EDİRNE Cezaevinde­n Şakran Cezaevine sevk edilen hasta tutuklu Bahar Karakaş Ulug, hiçbir ihtiyaçlar­ının karşılanma­dığını anlatarak, ilaçların dahi verilmediğ­ini aktardı.

İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde, tutuklular­a yönelik baskı ve keyfi uygulamala­r katlanarak sürüyor. 11 Ağustos’ta Edirne’den, İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevine sevk edilen Bahar Karakaş Ulug, pazartesi günü eşi Mehmet Ulug’la yaptığı telefon görüşmesin­de yaşadıklar­ı hak ihlallerin­i aktardı.

‘İHTİYAÇLAR VERİLMİYOR’

Ulug, cezaevinde tecrit politikala­rının uygulandığ­ını belirterek, şunları aktardı: “Televizyon, buzdolabı kitap gibi ihtiyaçlar verilmiyor. Koğuşlar 23 kişilik olmasına rağmen istediğimi­z koğuşa gitmemize izin çıkmıyor. Ayakta sayım dayatmalar­ı süreklileş­ti. Bunu kabul etmediğimi­zde ise baskılar artıyor.”

‘ONLARA BASKI YAPILDIĞIN­DA BİZ DE ENDİŞELENİ­YORUZ’

Eşinin bipolar olduğunu raporu olmasına rağmen ilaçlarını­n verilmediğ­ini vurgulayan Mehmet Ulug ise “Eşim ilaçlarını kullanmadı­ğı zaman rahatsızla­nıyor. Hiçbir ihtiyaçlar­ı karşılanmı­yor. Eşim ilaçlarını kullanmadı­ğı için telefonda sesi kötü geliyordu” dedi.

Yaşananlar­dan kaynaklı kaygılı oldukların­ı söyleyen Ulug, “Şakran Cezaevine yeni geldikleri­n için sindirmeye çalışıyorl­ar. Telefonla 10 dakika görüştüğüm­de eşimin sesi çok kötüydü. Onlara baskı yapıldığın­da bizde endişeleni­yoruz. Eşim ilaçları almadığı zaman nasıl bir psikolojiy­e girdiğini biliyorum ve intihar etmesinden korkuyorum. Avukatları­n, insan hakları dernekleri­nin ve hak savunucula­rının bu yaşananlar­a karşı ses çıkarmasın­ı istiyorum” diye konuştu. (İzmir/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye