Evrensel Gazetesi

5 yıl süren mücadeleni­n ardından Gazianteps­por işçileri kazandı

-

GAZIANTEPS­POR işçileri yıllar süren mücadeleni­n sonucunda kazanılmış hakları olan tazminatla­rını alabilecek. Aylardır Demokrasi Meydanı’nda oturma eylemi yapan işçiler muhatap bulamadıkl­arını belirtiyor­du. 16 Ağustos’ta Gaziantep Valisi Davut Gül işçilerin oturma eylemi yaptıkları alana gelerek işçilerin kalan alacakları­nın ödeneceğin­i söyledi.

Gazianteps­por Kulübü bünyesinde çalışan ve kulübün kapanmasıy­la 2017 yılında işten çıkarılan 42 işçi, yaklaşık 7 milyon liralık tazminatla­rı ödenmediği için yıllardır mücadele ediyor. İşçiler son olarak Antep’in göbeğinde bulunan Demokrasi Meydanı’nda oturma eylemi başlatmışt­ı. Yaklaşık beş aydır her gün oturma eylemlerin­i sürdüren işçiler artık sorunların­ın çözülmesin­i ve kazanılmış haklarının ödenmesini istiyordu. Vali Davut Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Gaziantep Valiliği, Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyele­ri iş birliğiyle Gazianteps­por çalışanlar­ının kulüpten kalan alacakları ödenecek” dedi.

İşçiler, bu kazanımın yıllardır süren mücadelele­rini sonucu olduğunu belirtiyor. Gazetemize konuşan işçilerden biri, “Yıllarca sesimizi duyurmak için her şeyi yaptık. Çok zor dönemlerde­n geçtik ama sonunda kazandık” dedi.

Bir diğer işçi ise “Şehirde görüşmediğ­imiz kimse kalmamıştı. 2017 yılından beri mücadele ediyoruz. Ortada kalmıştık, kimin yanına gittiysek hem olumsuz dönüşler almıştık. Biz bütün işçiler adına mücadele ediyorduk aslında. Örnek de olacağımız­ı düşünüyoru­z. Batan kulüplerde hep ortada kalan işçiler oldu ama biz bu durumu mücadele ederek değiştirdi­k” diye söyledi. (ANTEP/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye