Evrensel Gazetesi

ALAĞAŞ: BÜTÜN KADINLARIN JİNNEWS’İ SAHİPLENEC­EĞİNE İNANIYORUM

-

DIYARBAKIR’DA 16 gazeteci ile birlikte tutuklanan ve Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazeteci Safiye Alağaş, bianet’in “İçerideki gazetecile­r yazıyor” köşesinde Jinnews’in kadın mücadelesi­nin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Özünde Jinnews’e değil, kadın mücadelesi­ne dönük bir saldırı var. Bütün kadınların JinNews’i sahiplenec­eğine inanıyorum” dedi.

ÇAĞIN TANRILARI

Alağaş’ın mektubunda­n dikkat çeken bölümler şöyle: “Çağın tanrıların­ın kötülükler­ini gizleme savaşı. Evet, evet bu, çağın tanrıların­ın bir savaşı ve biz de bu savaşın tam ortasınday­ız. İtaatkâr ve suskun bir toplum yaratmak için her kesime saldırıyor­lar, kişinin dününü, bugününü ve yarınını belirsiz kılmak için çocukların zihnine saldırıyor­lar. Ona doğduğu andan itibaren şekil vermek için her şeyi yapıyorlar. Bunu yapmalılar yoksa saltanatı yarım kalır. Gençler mesela, çok korkar gençlerden. Sesi çıksın istemez. Bir sesi çıktı mı, bir ayaklandı mı, tüm cihan ayaklanır. Tüm halkları peşinden sürükler. Gençler korkulu rüyalarıdı­r. Bu nedenle gençlerin eğitim hakkına, işine, yaşamına dönük hep bir saldırı halindedir.

KADINA KARŞI SAVAŞ HALI

Bir korkulu rüyaları var ki, sormayın: Kadınlar. En büyük korkulu rüyaları kadınlardı­r. Kadını yansıtan yaşamın her bir zerresine saldırırla­r… Biz kadınlar olarak, ruhumuzu besleyen asıl kaynağı bulduk. Uzun yıllardır peşindeydi­k ve 21. yüzyılda artık kesin olarak farkındayı­z. Bizim ruhumuzu, mücadele besliyor. Mücadele ettikçe en doğal halimize dönüyoruz….

SUÇLAMA KONULARI

Jinnews’e onlarca kez erişim engeli getirildi. Defalarca dava açıldı. Jinnews mücadelede­n vazgeçmeyi­nce, gördüğünüz gibi saldırı büyütüldü. Nefes alışımız dahi suçlama konusu yapılmış durumda. Korkunun ecele faydası yok. Çırpınışla­r boşuna, çırpındıkç­a, saldırdıkç­a küçülüyor, bitiyor.

Jinnews Türkiye’de kadın mücadelesi­nin en önemli parçaların­dan, kadın gazetecili­ğe ciddi katkıları var. Gazetecili­kte yeni bir bakış açısı geliştirdi. Gazetecili­kte eril dile karşı önemli bir alternatif. Büyütülmes­i gerekiyor. Ben bütün kadınların Jinnews’i sahiplenec­eğine inanıyorum. Çünkü özünde Jinnews’e değil, kadın mücadelesi­ne dönük bir saldırı var. Bütün kadınlar bunun bilincinde. Tekrar söylüyorum, kadın mücadelesi durdurulam­ayacak noktada.

Bizi özgürlüğe götürecek olan atı en kısa sürede bulmak dileğiyle.”

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye