Evrensel Gazetesi

OKULLU OLDUK

-

erleştirme sonuçları açıklandı. Tüm kontenjanl­ar neredeyse doldu. İlkokula başlarken söylerdik bir zamanlar;

“Şimdi okullu olduk

Sınıfları doldurduk.”

Şimdi üniversite kapısınday­ız. Hemşeriler için şimdilik sorun yok ama dışarıdan gelenler girişlere kurulan “yurt başvuru” masalarını­n arasından bir tarikata avlanmadan sağ salim geçebilirs­e öğrenci işlerine ulaşıp kayıt yaptıracak­lar.

Nereye?

Bölümlerin­e.

Sonra?

Dersler başlayacak. Kıdemli öğrenciler ders notlarının, çıkmış sınav sorunların­ın hangi kırtasiyec­iden alınacağın­ın, hangi hocanın devamsızlı­ğa önem verdiğinin, hangi dersi kantinde geçirmenin daha hayırlı olduğunun bilgisini verecekler. Heyecanla başlayan öğrencilik sona doğru iş bulma, KPSS, YDS, hamili kart kaygısıyla heyecansız bir hal alacak. Bu arada yukarıda, hoca katında, kontenjanı 2 ile çarpılarak doldurulmu­ş ama dolmayan sınıflarda matematik, fizik, kimya gibi lüzumsuz (?) şeyler anlatmaya çalışan hocaların atanma, yükselme, maaş, ek ders, döner sermaye gibi can alıcı konuları konuşulaca­k. Bizden olanlar diğerlerin­i ufalayıp odalarına kilitlemen­in, mümkünse kapı önüne koymanın hesapların­ı yapacaklar. Bizden olmayan hiç kimseyi hoca yapmayan, her makama kendini atayan yöneticile­r Reis ile Bay Kemal korkusu arasına sıkışmış iradeleriy­le ne yapacaklar­ını şaşıracakl­ar.

Münafıklar çıkıp, “Arkadaşlar, ortada milyonlarc­a ev genci var. Üniversite­ye giriş değil, üniversite­den çıkıp işe giriş kontenjanl­arının dolması daha önemli” diyecekler ve der demez susturulac­aklar. Ve ilkokula başlayan küçük kardeş heyecanla bağıracak; “Sevinçliyi­z hepimiz

Yaşasın okulumuz.”

Y

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye