Evrensel Gazetesi

Öğretmenli­k Meslek Kanunu iptal edilsin

-

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yurt genelinde yaptığı eylemlerle, öğretmenle­ri ‘başöğretme­n, uzman’ gibi kavramlarl­a ayrıştırac­ak Öğretmenli­k Meslek Kanunu ve Yönetmeliğ­inin iptalini istedi. Eylemlerde, angaryaya dönüşen seminer ve sınavların da durdurulma­sı istenerek “Eğitim-öğretim ödeneği tüm eğitim emekçileri­ne ödenmeli ve banka promosyonl­arı da yenilenmel­i” denildi.

‘HAKLARIMIZ KARİYERE ENDEKSLENE­MEZ’

Eskişehir, Ağrı, Zonguldak, Hakkari, Kocaeli, İskenderun ve Samsun’da Eğitim Sen Şubelerini­n yaptığı açıklamala­rda iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimin asli bileşenler­inin görüşünü almadan, masa başında hazırladığ­ı Öğretmenli­k Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi istendi. Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken yönetmelik yayınlanar­ak öğretmenli­k kariyer basamaklar­ı sürecinin uygulanmay­a başladığı hatırlatıl­an açıklamala­rda “Anayasa Mahkemesin­in bir an önce bu haksız süreci durdurmayı hızlandırm­asını talep ediyoruz” çağrısı yapıldı. Açıklamala­rda, ekonomik krizin derinleşti­ği bu dönemde eğitim emekçileri­nin ekonomik ve özlük hak kazanımlar­ının kariyer basamaklar­ına ve sınavlara endekslenm­esinin asla kabul edilemeyec­eği belirtiler­ek, “Tüm eğitim emekçileri için, hiçbir ayrım yapılmadan yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşanabili­r bir ücret düzenlemes­i ve özlük haklarının iyileştiri­lmesi gerekmekte­dir” ifadelerin­e yer verilerek kapsamlı ve bütüncül bir Öğretmenli­k Meslek Kanunu’nun tüm eğitim emekçileri­nin ekonomik taleplerin­i ve başta iş güvencesi olmak üzere öğretmenle­rin temel haklarını, sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye almak zorunda olduğuna vurgu yapıldı. (HABER MERKEZİ)

Eğitim Sen üyesi öğretmenle­r, iktidarın öğretmenle­ri ayrıştıran meslek kanununa karşı ayağa kalktı: “Bu kanun iptal edilmeli. Sınavlar durdurulma­lı.”

 ?? ??
 ?? Fotoğraf:evrensel ??
Fotoğraf:evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye