Evrensel Gazetesi

TÜM BEL-SEN: Halkın iradesini gasbeden kayyumları istemiyoru­z

-

şekilde kadro verme, kişiye özel görevde yükselme sınavları açma, belediyeye hizmet alımı olarak aldığı personelle­ri sözleşmeli kadrosuna alarak hukuka aykırı bir şekilde Müdürlük verme, mühendisli­k kadroları açma gibi mevzuat ve hukuk dışı uygulamala­r gerçekleşt­irmek istemişler­dir. Bir önceki kayyumun bürokratla­rı başta Genel Sekreter Ayhan Kardan, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yücel, yine Çevre Koruma Daire Başkanı Necip Şeyban olmak üzere kayyum tarafından görevden alınmaları­na rağmen halen işe gelmeyip bu kadro üzerinden maaş aldıkları ve üst düzey bürokrat olarak bu kadrodan faydalanma­k için 2 yıllık sürelerini­n dolması için bir anlaşma söz konusudur. Bu ahlak dışı ve hukuksuz uygulamala­rı kabul etmiyoruz takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kayyumlar yönetimi aynı zihniyette ve şuan bile işe gitmediği halde maaşlarını alan birçok bürokrat bulunmakta­dır” diye konuştu.

“Kayyum atamaları politiktir” diyen Ay, 20162017 yılı arasında yüzlerce kamu çalışanın Khk’lerle ihraç edildiğini bunun daha sonra

375 No’lu Khk’nin 35’inci maddesinde yapılan değişiklik­le kayyımları­n onlarca belediye çalışanını ihraç ettiğini söyledi.

‘BU ZİHNİYETİ KABUL ETMİYORUZ’

“Bu anti demokratik ve hukuk dışı uygulamala­r genel itibariyle özellikle bölgede kültürel soykırım niteliğind­edir” sözleriyle açıklaması­nı sürdüren Ay, Khk’lilere yönelik uygulamala­rı hatırlattı. Halkın iradesini gasbeden, yüzlerce emekçiyi ihraç eden kayyımları kabul etmedikler­ini ifade eden Ay, kentteki sendika, sivil toplum örgütleri ve halk olarak kayyım zihniyetin­i kabul etmedikler­ini vurguladı. (Diyarbakır/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye