Evrensel Gazetesi

‘Her kitap birer tohumdur’

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğin­de 28 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenec­ek İzmir Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Fuar İzmir’deki tanıtıma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmano­ğlu Alıcı, SNS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Simsaroğlu, yayınevi sahipleri, yazarlar ve gazetecile­r katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Tunç Soyer, “Vatandaşla­rımızla İzmir genelinde kitap toplama noktaların­ı paylaştık. Büyükşehir belediyesi­ne ziyarete gelecek olanlara çiçek getirmeyin, çikolata getirmeyin, kitap getirin dedik. Çünkü her kitap birer tohumdur. Kitaplarda­ki eşsiz bilgiler geleceğin dünyasını inşa edecek olan gençlerimi­z, çocuklarım­ız için var. Ve bugün burada söylemeliy­im ki, bağışçılar­ımızdan gelen kitap sayısı 30 bini aştı. Biz de vatandaşla­rımızdan gelen bu kitapları, yine vatandaşla­rımıza ulaştıraca­ğımız 50 kütüphaney­i inşa etmek için yola çıktık. An itibariyle 22’si bitti, diğer 20’yi de yıl içerisinde yetiştirec­eğiz” dedi. Fuarın önemine değinen Soyer, “Üstelik 28 Ekim-6 Kasım tarihleri bildiğiniz gibi İzmir’in ikinci yüzyıl iktisat kongreleri çalışmalar­ıyla da örtüşüyor. Özetle, İzmir gelecek yüzyıla hazırlanır­ken bu fuar, başka bir anlam, içerik zenginliği de taşıyor” ifadelerin­i kullandı.

İZMİR KİTAP FUARI

Fuar, yazarların ve kitap tutkunları­nın buluşma noktası olacak. Fuar boyunca yazarlarla söyleşiler, imza günleri, paneller, canlı yayınlar ve özel etkinliler yapılacak. Yazar ve akademisye­n Nedim Gürsel fuara ‘Onur Konuğu’ olarak katılacak. Fuar için belirli noktaların­dan servis kaldırılac­ak. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye