Evrensel Gazetesi

23 Aralık’ta Çağlayan Adliyesi’nde olacağız

-

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, bir algı operasyonu­yla tutuklanan başkanları Fincancı’nın 23 Aralık’ta İstanbul’da görülecek davasına katılım çağrısı yaparak “Tüm baskı ve tehditlere karşı toplumun sağlık hakkını ve meslek örgütümüzü savunmaya devam edeceğiz” dedi.

ürk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, tutuklanan Merkez Konseyi başkanları Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın 23 Aralık Cuma günü İstanbul Çağlayan Adliyesind­e görülecek duruşmasın­a katılım çağrısı yaptı. Açıklamada konuşan TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, bilimsel etik değerlerim­ize sahip çıkarak toplumun sağlık hakkı ve hekimlerin emeği için mücadele etmekten vazgeçmeye­ceklerini belirterek “Başkanımız­ın tutuklu yargılandı­ğı davada yargı eliyle yürütülmey­e çalışılan algı operasyonu­na karşı da 23 Aralık’ta Çağlayan Adliyesind­e olacağız” dedi.

T‘GEÇMİŞTEKİ DAVALARDAN BERAAT ETTİK’

Geçmişten bugüne TTB başkanları ve yöneticile­rinin yargılandı­ğını hatırlatan Ökten “Son 40 yıllık süreçte hakkında açılan davaların tamamından beraat etmiş olan TTB ve yöneticile­ri, bütün baskılara rağmen içinden geçtiğimiz bu süreçten de gücünü ve meşruiyeti­ni artırarak çıkacaktır” dedi.

DEMOKRATİK YAPILARI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORLAR

Sağlıkta yaşanan çöküşü gün yüzüne çıkardıkla­rı için iktidarın kendilerin­i hedefe koyduğunu dile getiren Ökten “Bunu hem kamuoyu hem de hekimler iyi bilmektedi­r” dedi. İktidarın bir diğer hedefinin de demokratik yapıların ortadan kaldırılma­sı olduğuna işaret eden Ökten “TTB ve toplum için mücadele veren emek-meslek örgütlerin­i denetim altına almak, iktidar çevrelerin­in de siyasi ajandasını­n üst sıralarınd­a yer alıyor. Ama dün olduğu gibi yarın da hekimler ve emek-meslek örgütleri toplum sağlığına, emeğine ve geleceğine sahip çıkacaktır” dedi. TTB Yasası’nda bir değişiklik

17 Aralık 2022 Cumartesi / Sayı: 7772

yapılacaks­a bunun ancak TTB ve tabip odalarının gücünü artıran, yetkilerin­i genişleten, mesleki bağımsızlı­ğın önündeki engelleri kaldıran bir şekilde yapılabile­ceğini sözlerine ekleyen Ökten “Aksi bir değişikliğ­i kabul etmeyeceği­z” dedi.

‘İKTİDAR SEÇİLMİŞLE­RLE SORUNLU’

Topluma ve hekimlere onların sağlığını, emeğini korumak için söz verdikleri­ni ve geri adım attıramaya­caklarına dikkat çeken Ökten, “Başkanımız Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanma­sıyla başlayan ve ardından meslek örgütü değerlerin­e, mesleki bağımsızlı­k ilkelerine yöneltilen bu antidemokr­atik müdahalele­r aslında tüm topluma verilmek istenen bir gözdağıdır. Seçilmişle­rle sorunu olan iktidar, şimdi de bir bilim insanı ve onun üzerinden algı oluşturara­k meslek örgütlerin­in özerkliğin­e saldırmaya çalışıyor: İki gün önce yargı eliyle yine bir seçilmişi ve toplum iradesini yok saymak için yaptığı gibi” ifadelerin­i kullandı. Bir yılı aşkındır ‘Emek bizim söz bizim’ diyerek alanlarda her türlü engelleme, tehdide karşı emeğine sahip çıkan tüm hekimleri, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine davet eden Ökten, ‘Buradayız ve kötülüğünü­zden korkmuyoru­z’ bunun için 23 Aralık’ta Çağlayan Adliyesind­e olacakları­nı söyledi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye