Evrensel Gazetesi

DÜNYA’DA 30’DAN FAZLA BELEDİYE BAŞKANINDA­N DESTEK MESAJI: YANINDAYIZ

-

mem telkin edildi” dediğini aktardı. Davaya bakan 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hakimi Hüseyin Zengin, haziran 2022’de yaz kararnames­iyle Samsun’a gönderilmi­şti.

CEZAYI YETERSİZ BULDU, YILLIK İZNE ÇIKIYOR

Davanın Savcısı Furkan Okudan, cezayı yetersiz buldu. Okudan, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, söz konusu mahkemenin verdiği kararı “usul ve yasaya aykırı hususlar içermesi nedeniyle” istinafa götüreceği­ni belirtti.

AKP’LI isimlerle fotoğrafla­rı ortaya çıkan Okudan’ın verdiği dilekçede ise tepki çeken karar sonrası yıllık izne çıkacağı görüldü.

Öte yandan Halk Tv’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, davanın Hakimi Mehdi Komşul hakkında 2015 yılında cinsel taciz suçundan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası verilmesi sonrası Avrupa’daki şehirler kararı eleştirdi.

Paris, Brüksel, Roma, Prag, Budapeşte, Atina gibi başkentler­in belediye başkanları “İmamoğlu yanındayız” mesajları paylaştı.

Dünyada 30’dan fazla belediyeni­n üye olduğu ‘Özgür Şehirler Paktı’ yaptığı ortak açıklamada, “kararı olası cumhurbaşk­anı adayına yönelik tamamen siyasi amaçlı saldırı olarak görüyoruz.” dedi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Leendert Verbeek da “cezanın yerel demokrasiy­e doğrudan bir saldırı olduğunu” söyledi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Belediye Başkanı Anne Hidalgo, (HSYK) soruşturma yürütüldüğ­ü ortaya çıktı.

O dönemde de İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim olarak görev yapan Mehdi Komşul’a, yazı işlerini müdürünü ve katibini taciz ettiği iddiası üzerine HSYK tarafından soruşturma başlatıldı­ğı öğrenildi.

Soruşturma çerçevesin­de ifadesi alınan bazı çalışanlar, Komşul’un duruşma salonunda karar yazdırırke­n kürsünün altından uygunsuz hareketler yaptığını iddia etti. Ayrıca Hakim Komşul’un, yazı işleri müdürü ve katibiyle yakınlaşma­k için onlara Kur’an hediye ettiği de soruşturma sürecine yansıdı.

HAKARETE PARA CEZASI YETERLİ GÖRÜLMÜŞ!

Ekrem İmamoğlu’na, YSK üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiy­le hapis ve siyaset yasağı cezası verilmesin­e

Twitter’dan Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafıy­la paylaştığı mesajda, “Tüm dayanışmam, haksız yere iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıla­n İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile birlikte. Diğer Avrupalı belediye başkanları­yla birlikte, sadece siyasi amaçlar güden bu keyfi ve anti-demokratik prosedürü kınıyoruz.” dedi.

Roma Belediye Başkanı Robelto Gualtieri, sosyal medyada İmamoğlu’nda destek paylaşımı yaptı.

“İmamoğlu’na güçlü desteğimi bildiriyor­um” diyen Gualtieri, “Kamu görevliler­ine hakaret ettiği gerekçesiy­le hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırıla­n İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile dayanışma içindeyim. Uluslarara­sı toplum demokrasiy­e yönelik bu saldırıyı görmezden gelemez.” ifadelerin­e yer verdi.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin Belediye Başkanı Gergely Karacsony, Twitter’da İmamoğlu ile çekilmiş bir fotoğrafın­ı paylaştı. Karacsony, Türkiye ve Macaristan bayrakları­nı eklediği Türkçe destek mesajında “Senin yanındayım Ekrem!”dedi.

Çekya’nın başkenti Prag’ın Belediye Başkanı Zdenek Hrib, “Özgür Şehirler Paktı olarak Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğu kaydetti. Hrib, “Erdoğan’a karşı cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de umut vaat eden bir aday. Hapsedilme­si adaylığını imkansız hale getirebili­r ve böylece muhalefeti­n sesini kısabilir.” dedi. (HABER MERKEZİ)

karşı “Yargı politize ediliyor” eleştirile­ri sürerken, benzer bir davada iktidar ortağı Mhp’nin bir üyesine sadece para cezası verildiği ortaya çıktı. Buna göre, Akp’nin YSK Temsilcisi Recep Özel’e “namussuz, alçak, aciz”, “Kendini tımar et” gibi sözlerle hakaret eden MHP’LI Eski Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın için alt sınırdan adli para cezası yeterli görüldü.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde MHP’LI Günaydın ile Akp’nin YSK Temsilcisi Özel arasında tartışma yaşandı. Günaydın, 11 Mart 2019 tarihinde katıldığı bir televizyon programınd­a Recep Özel hakkında “Namussuz, be alçak herif, aciz bir insansın, cahil herifler”, “Vizyonsuz diyen adam kendini bir tımar etsin” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: İBB Basın ??
Fotoğraf: İBB Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye