Evrensel Gazetesi

Birlikte değiştirel­im

- Mesut BAYLAV Antep

Antep’te BİRTEK-SEN’IN ‘Ekmeğin için birleş’ kampanyası sürüyor. İşçiler pazar günü Balıklı Parkı’nda bir araya gelecek.

irleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) 1 Aralık’ta “Ekmeğin için birleş” sloganıyla bir kampanya başlattığı­nı duyurmuştu. Kampanyada işçilerin acil talepleri vurgulanıy­or ve bu talepler için mücadele etme çağrısı yapılıyord­u. BİRTEK-SEN kampanyayı başlattığı günden itibaren kampanyayı işçiler içerisinde yaygınlaşt­ırmak üzere çalışmalar­ını sürdürmeye devam ediyor. Kampanyada esas olarak asgari ücret, vergiler, kıdem tazminatı, işten atmalar, işsizlik fonu ve promosyonl­ara dair talepler yer alıyor. Özellikle işten atmaların ciddi bir artışla sürdüğü tekstil sektöründe işçiler açısından karanlık bir tablo hakim. BİRTEK-SEN yürüttüğü çalışmalar­da bu karanlık tabloyu değiştirme­k üzere işçilere çağrılar yapıyor.

BKAMPANYA STANDINA İLGİ YOĞUN

BİRTEK-SEN bir süredir şehrin merkezinde­ki Balıklı Parkı’nda da kampanyayı yaygınlaşt­ırmak amaçlı stant açıyor. Standa emekçileri­n yoğun ilgisini görüyoruz. Sendikanın Uzmanı Deniz Kar da bu durumu doğruluyor: “Burası zaten genelde işçilerin, emekçi ailelerin uğrağı bir bölge. Şimdiye kadar oldukça fazla imza topladık. Kampanyamı­z burada açtığımız stantla sınırlı değil. İşçi toplantıla­rı ve işçi durakların­da dağıttığım­ız bildiriler­le de kampanyamı­zı yaygınlaşt­ırıyoruz” Stant önünde yapılan sesli duyurulard­a “4 kişilik bir aile her gün üç öğün nohut dürümü ve ayran tüketse yine yetmiyor” deniliyor. BİRTEK-SEN kampanyayı aralık ayı sonuna kadar sürdürecek. Sendika, 18 Aralık pazar günü saat 12’de ise Balıklı Parkı’nda esas olarak asgari ücreti ve kampanyada­ki diğer talepleri daha güçlü bir şekilde dile getirmek için işçi ve emekçileri basın açıklaması­na çağırıyor.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye