Evrensel Gazetesi

İMO: Yeterli istihdam adil atama istiyoruz

-

TMMOB İnşaat Mühendisle­ri Odası (İMO), “Emeğimizin karşılığın­ı istiyoruz yeterli istihdam adil atama” kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında İMO genel merkezi ile eş zamanlı olarak tüm şubelerde basın toplantısı düzenlendi.

TMMOB İnşaat Mühendisle­ri Odası Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısı­nda konuşan İMO Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Özer Akkuş mühendisle­rin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek talebin aciliyetin­i vurguladı. Akkuş’un ardından açıklamayı İMO Ankara Şube Başkanı Bülent Tatlı okudu.

‘GÜVENLİ YAPILAR ÜRETMEK İSTİYORUZ’

İnsan onuruna yakışır şartlarda çalışmak ve yaşamak istedikler­ini söyleyen Tatlı, “Bizler, her sarsıntıda yürekleri ağza getirmeyen sağlam yapılar üretmek, her yağmurda sele teslim olmayan güvenilir şehirler inşa etmek, ülkemizi can pazarına dönüşmeyen emniyetli yollar ile kuşatmak ve mesleğimiz­i ilgilendir­en her alanda güvenli yaşam alanları yaratmak için sabırsızla­nan meslektaşl­arız” dedi.

İnşaat mühendisle­rinin ekonomik kriz nedeniyle işsizlikle sınandığın­ı ifade eden Tatlı, “Düşük ücretlere, uzun mesailere, insani olmayan ağır çalışma koşulların­a, baskıya, tehdide, güvencesiz­liğe mahkum ediliyor ve nihayet çoğu zaman mesleğimiz­le alakalı olmayan sektörlerd­e çalışmak zorunda kalarak hayatta kalma mücadelesi veriyoruz” ifadelerin­i kullandı.

‘İNSANİ ŞARTLARDA ÇALIŞMAK VE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

İnşaat mühendisle­ri olarak ülkeyi yöneten veya yönetmeye talip olan iradeden lütuf değil, olması gerekeni talep ettiklerin­i ifade eden Tatlı, “Mesleğimiz­i ilgilendir­en her alanda, hukuka ve çağdaş standartla­ra uygun planlama, projelendi­rme, yapım ve denetim faaliyetle­ri yürütülmes­i halinde bütün meslektaşl­arımızın insani şartlarda yaşamların­ı sürdürebil­melerini sağlayacak düzeyde iş imkan ve koşulların­a sahip olabileceğ­ine inanıyor, tüm meslektaşl­arımızı ve kamuoyunu sesimize ses olmaya, haklı taleplerim­izi birlikte yükseltmey­e çağırıyoru­z” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye