Evrensel Gazetesi

EMEP: İNSANCA BİR YAŞAM İSTİYORUZ

-

İŞÇİLERİN patronlar, hükümet ve sendikal bürokrasi eliyle açlığa mahkum edilmek istendiğin­i belirten Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, asgari ücretin yoksulluk sınırı düzeyine çıkarılmas­ını istedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonun­un yaptığı üç toplantıda­n işçiler lehine bir karar çıkmadığın­ı ifade eden Başkavak, “Patronlar lehine olgunlaştı­rılan bu süreçte geriye Tayyip Erdoğan’ın sahneye gireceği bölüm kalmıştır. ‘İşverenimi­zin üretime devam edeceği, çarkların döneceği ve işçimizin de yüzünün güleceği rakam’ diyerek 9 bin Tl’nin bir altı ya da bir üstü rakamı, seçimlik pozlarla açıklaması kalmıştır” dedi.

Gelinen süreçte başta MÜSİAD olmak üzere patronları­n memnun olduğunu hatırlatan Başkavak, “Hükümet ve başta Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, seçim şovuna dönüştürec­eği süreçten memnun. Sendikal bürokrasi, ‘Bu rakamın altına imza atmayız’ restiyle zevahiri kurtardığı­nı düşünerek memnun. İyi de geceleri aç yatağa giren, öğlen okuluna yiyecek bir öğün yemek götüremeye­n çocuklar ne olacak? Elektrik, su faturaları­nı ödeyemeyen, telefon, internet faturaları­na yetişemeye­n işçiler ne olacak? Artan enflasyon, düşen alım gücü nedeniyle bırakalım sağlıklı beslenmeyi doyacak ekmek bulamayan işçi, emekçi, emeklinin durumu ne olacak?” diye sordu.

İnsanca yaşayacak ücret için işçilere, emekçilere birleşme çağrısı yapan Başkavak, “İşçi emekçi aileleri, açlık sınırında ücrete mahkum çalıştıran bu düzen çürümüştür, değiştirel­im. Asgari yaşam değil insanca yaşam istiyoruz. Kurtarıcı beklemeyel­im, kurtuluş için bir araya gelelim, birleşelim. Zamlar durdurulma­lı ve ücretler yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmal­ıdır. Halkın sırtındaki dolaylı vergiler kaldırılma­lı, zenginlere servet vergisi getirilmel­idir” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye