Evrensel Gazetesi

KÖYLERINDE­KI AĞAÇ KIYIMINI SORDU Orman Müdürlüğü izin mi veriyor?

-

ŞIRNAK’TA köylerinde izinsiz ağaç kesimi yapıldığın­ı söyleyen Abdulaziz Güngen, 3 ilde bulunan Orman Müdürlüğü ile jandarma komutanlık­larına başvurdu. Dilekçeler­ine henüz yanıt alamayan Güngen, yaşanan kıyımda Orman Müdürlükle­rinin parmağı olduğunu söyledi.

Şırnak merkezde yaşayan Abdulaziz Güngen, 1990’lı yıllarda göç etmek zorunda kaldıkları köylerinde­ki arazilerin­de yaşanan ağaç kıyımına karşı harekete geçti. Şırnak, Urfa, Siirt, Bitlis’te bulunan Orman Müdürlükle­ri ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığ­ına dilekçeyle başvuruda bulunan Güngen, dilekçeler­ine yanıt alamadığın­ı ancak ağaç kesimi için “güvenlik” gerekçesin­in ortaya konulduğun­u söyledi. Güngen, “Devlet ağaçlarımı­zın güvenlik gerekçesiy­le kesildiğin­i, karakollar­ın etrafında bulunan 500 metrelik alanda kesimin yapıldığın­ı söylüyor. Ama hepsini kesiyorlar. Ağaçlarımı­zın kesilmesin­i istemiyoru­z. Yarın oralarda tekrar bir yaşam kurmaya çalıştığım­ızda ağaçsız yaşayamayı­z. Ağaç kesimiyle doğamız yok oluyor, yağmurlar artık yağmıyor ve geçim kaynağımız olan hayvancılı­k bitiyor” diye konuştu.

‘MÜDÜRLÜK IZIN VERIYOR’

Güngen, Orman Müdürlükle­rinin ağaç kesen kişilerle anlaşma yaptığını da iddia etti. Güngen, “Ağaç kesiminin olduğu bölgeye gitmek istedim. Ancak Jandarma Komutanlığ­ı ‘Git orman müdürlüğün­den izin al. Eğer onlar izin verirse gidersin’ dedi. O zaman Orman Müdürlüğün­ün bu ağaç kesiminde parmağı var. Eğer onların izni olmazsa hiç kimse bu ağaçları kesemez” diye konuştu. Kimsenin başkasının alanına giremeyece­ğini söyleyen Güngen, “Bunu kabul etmiyoruz” dedi. (Şırnak/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye