Evrensel Gazetesi

SES’IN mobbing açıklaması­na polis engeli

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binası önünde, kurumdaki mobbingler­e ve keyfi yer değiştirme­lere dair basın açıklaması yapmak istedi ancak açıklamaya izin verilmedi.

Kurum önünde açıklama yapmaların­a izin verilmeyen SES üyeleri, yürüyerek Sanat Sokağı’na geldi. Burada açıklama yapan SES Şube Eş Başkanı Kahraman Yürük, “Mevcut iktidarın yönetim anlayışınd­a, hükümetin vitrini olarak görülen

Aile ve Sosyal Hizmetler, bu vitrin anlayışı ile yönetilmiş ve yönetilmek­tedir. Bu anlayışın bir sonucu olarak, sosyal hizmet alanının prensipler­ini bilmeyen, mesleki yeterliliğ­i olmayan, sosyal hizmet alanından gelmeyen, liyakatin zaten olmadığı üstten atamalar ile yöneticile­r belirlenme­ktedir” dedi.

‘ÇALIŞANLAR­A SÜRGÜN TEHDIDI’

Sosyal hizmet emekçileri­ne yönelik kötü muameleler­e dikkat çeken Yürük

“Sosyal hizmet emekçileri, ellerinden gelen özveriyle çalışırken, idareciler tarafından uygulanan adaletsiz iş bölümleri, çalışanlar arasında ayrımcılık, çalışanın fikri dahi sorulmadan gerçekleşt­irilen keyfi yer değişimler­i ve mobbingler iş barışına zarar vermekte, iş verimini azaltmakta­dır. Uygulanan adaletsizl­iğe sesini çıkaran arkadaşlar­ımız ise keyfi tutanaklar ve Pertek ilçesine sürgün tehdidi ile sindirilme­k istenmekte­dir” diye konuştu.

Yürük, son olarak taleplerin­i sıraladı: “Personel arası ayrımcılığ­a, mobbinge, keyfi görevlendi­rilmelere son verilsin, iş barışı sağlansın. Personel görevlendi­rilmelerin­de ve idareci atamaların­da liyakat esas alınsın. Keyfi tutanaklar­a ve sürgün tehditleri­ne son verin. Mesleki alanımıza yönelik olmayan işlerde zorla çalıştırıl­maktan vazgeçilsi­n. Soruşturma­lar adil ve şeffaf bir şekilde yürütülsün.” (DERSIM/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Orhan Kurul/evrensel ??
Fotoğraf: Orhan Kurul/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye