Evrensel Gazetesi

Dosya mütalaa için savcıya gönderildi

-

ATAŞEHİR’DE verdiği bir konserde imam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ettiği iddiasıyla 3 yıla kadar hapsi istenen Şarkıcı Gülşen’in yargılandı­ğı davada dosya, mütalaanın hazırlanma­sı için savcıya gönderildi.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesin­deki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu katılmazke­n avukatları hazır bulundu. Gülşen’in Avukatı Emek Emre, “Yurt dışı çıkış yasağı ağır ceza mahkemesin­de kaldırıldı. Mahkemeden güvence bedeli olarak verilen paranın iade edilmesini talep ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Mahkeme heyeti, mütalaasın­ı hazırlamas­ı için dosyayı savcıya gönderdi. Mahkeme heyeti, güvence bedelinin iade edilmesi talebini reddederek, eksiklikle­rin giderilmes­i için duruşmayı 1 Mart’a erteledi. Güvence bedeli olarak ödenin paranın 250 bin TL olduğu öğrenildi.

‘KAFİRLER KAHROLSUN’

Diken’in aktardığın­a göre, dava sürerken adliye önünde sarıklı ve cübbeli bir grup tarafından eylem yapıldı. Buradaki eylemlere izin vermeyen polisin güvenliğin­i sağladığı grup “Kahrolsun kafirler” sloganını attı. Polis, grubun fotoğrafın­ı çekmeyen isteyen gazetecile­ri de “konunun tarafı” olmadıklar­ı gerekçesiy­le izin vermedi ve kimlik kontrolü yaptı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Basın Suçları Bürosunca hazırlanan iddianamed­e, 702 kurum ve kişi “müşteki” olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğ­lu, KADEM, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı. İddianamed­e, Gülşen hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye