Evrensel Gazetesi

ÇİĞLİ’DE DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ ‘Evrensel, bizim sesimiz’

-

EVRENSEL gazetesi okurları Basın İlan Kurumunun (BİK) gazetemizi­n resmi ilan hakkını tümüyle iptal etmesine karşı İzmir Çiğli’de dayanışma etkinliği düzenlendi. Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Viyan Kadın Korosu, Grup Yel Değirmeni ve Haluk Tolga İlhan sahne aldı.

Sinevizyon gösterimiy­le başlayan etkinlikte, “Evrensel seninle güçlü şimdi dayanışma zamanı”, “Sahip çıkılmayan amatör kulüplerin sesi Evrensel’in yanındayız/çiğli Amatör Spor Kulüpleri Birliği”, “Emeğin sesi gerçeğin habercisi Evrensel susturulam­az” pankartlar­ı yer aldı.

Etkinliğe Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, İl Başkanı Emine Uyar, il ve ilçe yöneticile­ri, HDP, TİP, TÖP, TKP yöneticile­ri, Gıda-İş Ege Bölge temsilcisi, Dev Turizm-İş İzmir Şube Başkanı, Çiğli Belediyesi kültür müdürü, Varto-der yöneticile­ri, Evka 6, Harmandalı ve Yamanlar Mahalleler­i muhtarları, Çiğli Amatör Spor Kulüpleri Birliği, TPI işçileri, DYO işçileri, Akar Tekstil işçileri, Marlboro işçileri, İZSU işçileri ile birçok gazetemiz okuru katıldı.

Çiğli Ekmek ve Gül okurları “Mücadelemi­z Evrensel’dir”, Marlboro işçileri “Direnişimi­zde öğrendik Evrensel işçilerin gazetesidi­r” pankartlar­ıyla salona girerken, sık sık “Evrensel susmaz susturulam­az”, “DYO işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışmas­ı”, “İşçilerin sesi Evrensel gazetesi” sloganları atıldı.

‘GECE GÜNDÜZ DEMEDEN YANIMIZDA OLDU’

Akar Tekstil Deritesk İşyeri Baştemsilc­isi Erkan Helvacı yaptığı konuşmada “Evrensel 27 yıldır bu ülkede ezilenin, sömürülen yanında olmuştur; olmaya da devam edecektir. Sömürü ve şiddetin karşısında olduğu için sesi kısılmaya çalışıyor. Biz buna işçiler olarak dur demek zorundayız. Çünkü Evrensel bizim sesimiz, ne zaman hak mücadelesi­nde olsak gece gündüz demeden yanımızda oldu” diye konuştu.

Marlboro İşçisi Hülya Özdemir de “92 gündür direniştey­iz. Evrensel’le bu mücadelede tanıştım, bizi hiç yalnız bırakmadıl­ar. Bize çok destek oldular. Kendi adıma Evrensel gazetesine çok teşekkür ediyorum. Her zaman dayanışma içerisinde olacağız” dedi.

HEM ÖRGÜTLEYİC­İ HEM AKTARICI

Evrensel gazetesi adına ise İzmir Muhabiri Dilek Omaklılar söz aldı. Omaklılar, gazetemizi­n her alanda, her mücadeleni­n içinde yer aldığını söyledi. Omaklılar dayanışma ve mücadele vurgusu yaparak, “Gazetemize yazılan her mektup, her okurun aynı zamanda birer doğal muhabir olması, bayiden alınan her gazete ve abone olunan her e-gazete bu yolda atılan somut bir adım olacaktır. Bizler Türkiye gerçekleri­ni yazmaya devam edeceğiz. Evrensel susmadı, susmayacak” diye konuştu.

Konuşmalar­ın ardından önce Viyan Kadın Korosu ve Grup Yel Değirmeni sahne alırken, etkinlik Haluk Tolga İlhan şarkılarıy­la son buldu. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye