Evrensel Gazetesi

Geride bir çok soru bırakan Ateş cinayetind­e Mhp’liler sessiz

-

ANKARA’DA motosiklet­li bir kişinin silahlı saldırısın­da öldürülen Sinan Ateş’in ölümü “siyasi suikast olabileceğ­i” şeklinde değerlendi­rilirken MHP kanadındak­i sessizlik partililer­in istifasına neden oluyor.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversite­si Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Saldırı hakkında muhalefett­en çok sayıda yorum ve açıklama gelirken üyesi olduğu Ülkü Ocakları ve Mhp’den herhangi bir açıklama gelmemesi ve hatta cenazesine de katılım olmaması Türkiye’de gündemin en çok tartışılan konularınd­an biri oldu.

Yeniçağ gazetesind­en Yavuz Selim Demirağ sosyal medyadan ve çeşitli kanallarda­n Sinan Ateş’in suikast sonucunda öldürülmüş olabileceğ­ini söyledi ve Ateş’in MHP’DE Bahçeli sonrası Genel Başkan olabilecek bir isim olduğuna dikkat çekti.

Gazeteci Alican Uludağ, soruşturma­da edindiği bilgileri Twitter hesabından paylaştı. Gözaltı sayısının 5’e çıktığını ifade eden Uludağ, cinayette Eray Özyağcı ve Doğukan Çep isimlerini­n öne çıktığını ve tetiği çektiği öne sürülen Özyağcı’nın yakalanama­dığını, motosiklet­i kullanan Doğukan Çep’inse gözaltında olduğunu söyledi.

İstanbul’dan Suat Kurt adlı bir şüphelinin adının da tespit edildiğini belirten Uludağ, Doğukan Çep’in önemli bir isim olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Maltepe Gülsuyu’da uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik cinayeti davasında tutuklu yargılanıy­ordu. 2015’te tahliye edildi. 2018’de 35 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıld­ı.

Doğukan Çep hakkında cezayla birlikte yakalama kararı da çıkarıldı, ancak yakalanama­dı. O günden bugüne sözde firardaydı ancak Sinan Ateş cinayeti için ortaya çıktı. Gülsuyu’da kullanılan Çep, bugün de Sinan Ateş olayında taşeron yapıldı.

Doğukan Çep ve Eray Özyağcı’nın ise Dado lakaplı Doğukan Yardak’ın kurduğu suç örgütünde yer aldığı iddia ediliyor. Maltepe-gülsuyu’da faaliyet gösteren Yardak’ın yurt dışına kaçtığı düşünülüyo­r. Asıl soru şu, bu kişiler kimin taşeronu?”

MHP BAĞLANTISI İDDİASI

Cinayette Ülkü Ocakları/mhp bağlantısı­nın ilk kez tespit edildiğini öne süren Uludağ, buna ilişkin şunları dedi:

“Bu kapsamda Eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube Yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı. Köktürk’ün evinde 1 adet tabanca ve bu silaha ait 2 adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildi. M.Y. adlı şüpheli ise aranıyor.

Ufuk Köktürk’ün adı ‘MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu’ listesinde geçiyor. Ancak yönetimdek­i görevine ilişkin ayrıntılı bilgi yok. Köktürk’ün olaydaki rolüne ilişkin de henüz teyitli bilgi bulun

muyor. Olay, MHP Teşkilatı içinde başka yöneticile­re uzanır mı, şimdilik bilinmiyor.

Cinayetin nedeni konusunda iki önemli tez var. İlki Mersin olayına misilleme. İkincisi, MHP içerisinde Sinan Ateş’in son dönemde İyi Partiyle temasta olduğu algısı ve bu nedenle kendisine ‘ders’ verilmek istendiği.

Hatta cinayet talimatını­n Sinan

Ateş’in bacakların­dan vurulması şeklinde gittiği öne sürülüyor. Ancak ölüm olayının hesapta olmadığı iddiası var. Ancak bu, şüpheliler­in daha az ceza almak için bir savunma kurgusu da olabilir.”

Öte yandan Gazeteci Alican Uludağ, Sinan Ateş cinayetind­e MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk’ün gözaltına alındığını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA
 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye