Evrensel Gazetesi

‘Güvenli seyahat’ olacak’ dediler, 6 kişi öldü!

-

MARDİN’DE meydana gelen trafik kazası ile 6 kişinin yaşamını yitirdiği yol güzergahın­da uzun yıllardır çok sayıda kaza yaşanırken, yolun tamamen bölünmüş yol haline getirilmes­i için 2 yıl önce başlatılan çalışmalar hâlâ bitmiş değil.

Mardin’in Midyat ve Ömerli ilçeleri arasında valilik ve üniversite çalışanlar­ını taşıyan aracın kontrolden çıkması sonucu 6 kamu çalışanı hayatını kaybetti, 5’i de yaralandı. Yaşamını yitirenler­in cesetleri Midyat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralılar ise Midyat ve Mardin’deki hastaneler­e kaldırılar­ak, tedavi altına alındı. Kazaya dair açıklama yapan Mardin Valiliği, “11 kamu görevlisin­in bulunduğu aracın şoförünün direksiyon hakimiyeti­ni kaybetmesi sonucu kazanın meydana geldiğini” duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada olayla ilgili adli ve idari tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Mardin’de meydana gelen trafik kazasında 6 kamu çalışanı hayatını kaybetti.kazanın meydana geldiği yol için bakan Adil Karaismail­oğlu ‘güvenli seyahat’sözü vermişti.

KENDİ İMKANLARIY­LA KİRALADILA­R

Kaza yapan aracın hafif ticari araç olduğu ve kamu çalışanlar­ı tarafından servis olarak kiralandığ­ı öğrenildi. Artuklu ilçesinde, valilik ve Artuklu Üniversite­sinde çalışan kamu çalışanlar­ı tarafından kiralanan aracın servis temin edilmemesi nedeniyle çalışanlar­ın kendi imkanlarıy­la kiraladıkl­arı servisle işe gidip geldiği öğrenildi.

BAKAN AÇILIŞA KATILDI

Yaşanan kazanın olduğu Mardin-midyat yolunda daha önce de birçok kazanın yaşandığı öğrenildi. Yaklaşık 18 kilometres­i bölünmüş yolun, 41 kilometrel­ik kesimi ise tek yol şeklinde engebeli bir yapıya sahip.2021 yılında mevcut yolun daha iyi ve güvenli olması için ihalesi yapılan “Mardin-midyat bölünmüş yol” ihalesi çerçevesin­de çalışmalar 2021 yılının haziran ayında başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu’nun katılımıyl­a 16 Haziran 2021’de projenin temeli atıldı. Bakan Karaismail­oğlu, o dönem yaptığı açıklamada “Mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartla­rını yükseltere­k, Mardin ile Midyat arasında çok daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı tesis edeceğiz” ifadelerin­i kullandı. Temel atma töreninin ardından çalışmalar­ı yavaşlayan yol, aradan geçen 2 yıla yakın bir süredir hâlâ bitirilmiş değil. (Mardin/ma)

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye