Evrensel Gazetesi

OCAK AYI BOYUNCA ESERLER ÜZERİNDEN TARTIŞMALA­R…

-

CEM Sağbil’in sergisinin Villa Levante Otelin sanat galerisind­e yapılması ayrı bir hava da katıyor kuşkusuz. Serginin Küra törü Kelemet Çiğdem Türk, “Bina 1831 yılın da inşa edilmiş ve uzun yıllardır da Villa Levante Otele ev sahipliği yapan bir Le vanten köşk aslında. 2021 nisan ayında otel yöneticile­ri binanın kültürel hafızasını kamusal alana açmaya karar verdi ve ha rekete geçildi. Binanın yapıldığı tarihlerde mahzen olarak kullanılan bir alan, aslına sadık kalarak düzenlendi ve sanat galeri sine dönüştürül­dü” diyor.

Sergiye inerken ise karşılaşac­akları mızı şöyle tarif ediyor Türk, “Levante Sa nat’ın merdivenle­rinden aşağıya inmeye başladığın­ızda buranın çok eskilerde bir mahzen olduğunu hatırlayın ve yürümeye devam edin. Attığınız her adımda yeryü zünde bin yıldır çalan şarkılar karşılaya cak sizi… Siz yürüdükçe Cem Sağbil’in parmak izlerini de kattığı idollerini göre ceksiniz ve tam o sırada yukarıya baktığı nızda ise ahşap direklerde 1831 yılından bu yana duran çivileri fark edeceksini­z. Bir anda Amazonlar, doğa analar, mitolo jik hikayeler saracak etrafınızı. Mahzenin, Cem Sağbil’le yaşadığı uyum, serginin bu bütünlükle gezilmesi gerektiğin­i fısıldıyor bize.”

Son olarak bir duyuru yapmış olalım; Ocak ayı boyunca her çarşamba günü saat 16.00’da “Sergide 1 saat” başlığında İzmir’in kültür sanat ve edebiyatse­verle rin katılacağı yaklaşık 10 kişilik bir grup ve sanatçı eşliğinde sergideki eserler üzerinden farklı disiplinle­r tartışacak. İlki ise 4 Ocak’ta gerçekleşe­cek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye