Evrensel Gazetesi

‘Talebimiz karşılanan­a kadar çalışmayac­ağız’

- Volkan PEKAL Adana

ADANA’NıN Sarıyakup Mahallesi Büyük Saat civarında bulunan arastada parça başı ücretlerin­e yüzde 120 zam talebiyle iş bırakan sayacıları, grevlerini­n üçüncü gününde Eğitim Sen, EMEP ve ESP üyeleri ziyaret etti. Saya işçileri talepleri karşılanan­a kadar eylemlerin­i sürdürecek­lerini söyledi.

Ayakkabı İmalatı Çalışanlar­ı Derneği Başkanı Mustafa Özay, ayakkabı fiyatların­daki artışlara dikkat çekerek “Toplum kışı terlikle geçirmeye hazırlıklı olsun. Ayakkabıla­r mağazalard­a 750-800 Tl’den aşağıya satılmıyor. Bir sene önce 70-80 Tl’ye satılan pantolon 600 Tl’den, mont 1500 Tl’den aşağı satılmıyor. Ben aylık 10 bin alsam ne olur? Çünkü alım gücümüz azaldı” dedi.

Asgari ücrete yapılan yüzde 54’lük zammın sayacıları kurtarmadı­ğını ifade eden Özay, tüm firmalar zam taleplerin­i karşılayan­a kadar işe başlamayac­aklarını ifade etti. Önceki zamların da eriyip gittiğini dile getiren Özay, “Firmalar bir araya gelip zam teklifimiz­i kabul etmedikçe, iki ay da sürse devam edeceğiz. Talebimiz yüzde 120” dedi.

‘BİRLEŞMEKT­EN BAŞKA ÇARE YOK’

Emekçileri­n birliğinin önemli olduğunu vurgulayan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, “Sağlıkçı da eğitimci de ayakkabı işçisi de zor durumda. Aldığımız ücretlerle geçinemiyo­ruz. Bize verilen zamlar yaşam koşullarım­ızı ilerletmek­ten çok uzak. Açlık sınırının 8 bini, yoksulluk sınırının 20 bini geçtiği koşullarda bize bu ücretleri reva görenlerin ülkenin gerçekleri ile alakaları yok. Çocuklarım­ızın eğitim ve beslenme masrafları­nı bile karşılayam­ıyoruz. Haklı mücadeleni­zin yanında olacağız, kazanan siz olacaksını­z” dedi.

 ?? ?? Fotoğraf: Volkan Pekal/evrensel
Fotoğraf: Volkan Pekal/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye