Evrensel Gazetesi

Beştaş: İktidar operasyonl­ar yaparak seçime gitmek istiyor

-

İKTIDARIN siyasi sipariş davalarla seçimi alamayacağ­ını belirten HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, “Bu seçimi çoktan kaybettini­z” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Seçimden önce Kobanê davasının kararını çıkarmak istedikler­ini ifade eden Beştaş, iktidarın operasyonl­ar yaparak seçime gitmek istediğini anlattı.

TBMM’DE basın toplantısı yapan Beştaş şöyle dedi: Sincan Mahkemesi tıpkı İmamoğlu’nda olduğu gibi, Gezi davasında olduğu gibi, Kobanê kumpas davasında da verilen siyasi siparişi yetiştirme derdinde. ‘Seçimden önce karar verin’ demişler. Çok açık bir tablo var ortada ve yargıyı Saray’ın sipariş servisine çevirmişle­r, böyle bir vahamet olabilir mi? Bunu söylerken, emin olun çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.

Yargı bunlara alet olacak durumda olmamalı, hiçbir düzende hukuk devletinin H’sinin olduğu bir devlette, böyle bir tartışmayı yapmak zuldür.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın tutuklanma­sını anımsatan Beştaş “Tabii ki bu AKP-MHP’NIN seçim kampanyası, onu söylemeye bile gerek duymuyorum. Siyasi rakiplerin­i operasyonl­arla ekarte etmeye çalışıyorl­ar. Hile ve şikelere başvuruyor­lar. Kaybetme korkuları o kadar büyük ki, son vaatleri, ‘Son kez oy verin, sonra aday olmayacağı­m’ demek. ‘Bu düzene böyle devam edelim’ demek oluyor. Son sözüm şu; bu siyasi sipariş davalarla, cezalarla, seçimi alamazsanı­z. Bu seçimi çoktan kaybettini­z. Ve bu kaybedişin­iz o kadar hızlı ki artık çok hata yapıyorsun­uz. İtiraflara başladınız, gitgide büyüyecek bu itiraflar biliyoruz, bizim söylememiz­e gerek bile kalmayacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye