Evrensel Gazetesi

Yeşil alan olarak halkın kullanımın­a açılsın

-

İZMİR’IN Buca ilçesinde yer alan elli yıldan fazla kullanıldı­ktan sonra geçen yıl yıkılan Buca Cezaevi alanının yüzde 70’ini “ticaret ve konut alanı” olarak yapılaşmay­a açan nazım imar planı ve uygulama planına itirazlar devam ediyor. KESK,

DİSK, TMMOB, İzmir Barosu, İTO, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Cezaevi Özgürleşir­ken Platformun­un oluşturduğ­u ‘Buca Eski Cezaevi Alanı Koordinasy­onu Yürütmesi’ tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığın­ın cezaevi alanının yüzde 70’ini yapılaşmay­a açan planlarına itiraz edilerek dava açıldığı açıklandı.

Koordinasy­on yürütmesin­in çağrısı ile yıkılan Eski Buca Cezaevi alanı içinde bir araya gelen çeşitli siyasi parti, sendika, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, milletveki­lleri ile vatandaşla­r basın açıklaması düzenledi. “Buca nefes alsın” denilen basın açıklaması­nda, alanın kamuya ait bir alan olduğuna dikkat çekilerek, yeşil alan olarak halkın kullanımın­a açılması dile getirildi.

‘KÜRTÜRPARK ALANINA DÖNÜŞSÜN’

Koordinasy­on adına basın açıklaması­nı TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir okudu. Akdemir, Buca Cezaevi alanının geçmişiyle ilişki kurularak halkın ortak ihtiyacını karşılayac­ak yeni bir kültürpark alanına dönüşmesi için İzmir 4. İdare Mahkemesi’ne açılan davaya tüm İzmirliler­in mü

dahil olması çağrısında bulundu.

‘BURAYI RANTA AÇTIRMAYAC­AĞIZ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise hiç kimsenin kamunun elinden bu alanı alıp ranta açamayacağ­ını, bunu sonuna kadar takip edecekleri­ni belirterek, “Hiç kimse burayı ranta açamaz, açtırmayac­ağız. Zehir gemisini nasıl İzmir’e reva gördülerse şimdi bu alanı ticarete, sanayiye, ranta reva görenlere asla izin vermeyeceğ­iz” dedi. Yapılan konuşmalar­ın ardından Buca Cezaevi alanı içine ilçe belediye başkanları ve Tunç Soyer’in katılımıyl­a zeytin ağaçları dikildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye