Evrensel Gazetesi

‘Taleplerim­iz için Maltepe’de buluşalım’

-

ağlık emekçileri İstanbul’da Cerrahpaşa Kardiyoloj­i Enstitüsü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesin­de 1 Mayıs’ı kutladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odasının (İTO) çağrısıyla yapılan kutlamada tüm sağlık emekçileri­ne 1 Mayıs’ta Maltepe miting alanında olma çağrısı yapıldı.

Kardiyoloj­i Enstitüsü önündeki kutlamada konuşan SES Aksaray Şube Yöneticisi Türkan Aydoğmuş, deprem riski nedeniyle binanın tahliye edilmesini­n ardından haftalardı­r hizmet veremedikl­erine dikkat çekti.

Basın açıklaması­nı okuyan TTB Asistan Hekimler Kolundan İbrahim Temel ise “Afet koşulunda ulaşılabil­ir mesafede bir hastane olmazsa olmazdır” diyerek İstanbul’da ivedilikle hastaneler­in yeniden sağlık hizmeti verebilece­k binalara kavuşmasın­ın ve kurum kültürleri­nin korunarak, bulundukla­rı bölgelerde sağlık hizmeti verecek geçici çalışma koşulların­ın sağlanması­nı talep etti.

Basın açıklaması­nın ardından sağlık emekçileri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesin­e “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları­yla yürüdü.

S‘RANT HIRSININ SONUÇLARIN­I YAŞIYORUZ’

Yürüyüş sonrası Cerrahpaşa acil servis önünde yapılan basın açıklaması­nda konuşan İTO Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan “Bugünkü gibi bir karanlığı hayatım boyunca görmedim. Ama şafağın yakın olduğunu görüyorum” dedi.

Basın açıklaması­nı okuyan SES Aksaray Şube Eş Başkanı Şener Sevgi ise “Bu yıl bu bayram havası yerini kedere bıraktı. Kapitalizm­in daha fazla kâr ve daha fazla rant hırsıyla insan sağlığını ve yaşamını hiçe sayarak saldırı dozunu artırmasın­ın sonuçların­ı yaşıyoruz. Yıllardır hükümetler­in uyguladıkl­arı sağlık politikala­rı sonucunda sağlık sistemi ve sağlık emekçileri enkaz altında kalmışlard­ır. Sorumlular­dan bunun hesabını soracağız” dedi.

Sevgi, tüm sağlık emekçileri­ni talepleriy­le 1 Mayıs günü Maltepe’de yapılacak mitinge davet etti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye