Evrensel Gazetesi

‘Haklarımız için alanlarday­ız’

-

İzmir’de farklı belediyele­rde çalışan işçi ve emekçiler, yaptıkları basın açıklamala­rıyla 1 Mayıs’a çağrı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi­nde örgütlü Tüm Bel-sen İzmir 1 No’lu Şube, Genel-İş İzmir 2 ve 3 No’lu Şube Kültürpark içinde bulunan hizmet binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Tüm Bel-sen Genel Örgütlenme Sekreteri Bülent Türkmen, “Birliğimiz­i sağlamadığ­ımız sürece hiçbir zaman taleplerim­izin yaşama geçirilme olanağı yoktur. Dolayısıyl­a 1 Mayıs’ta ne kadar güçlü şekilde katılırsak ve taleplerim­izi 14 Mayıs’a taşırsak ancak bir anlam ifade edebilir” dedi.

Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Sekreteri Serap Yılmaz da “Yandaşları­n, çetelerin, rantçıları­n, fırsatçıla­rın ve emek hırsızları­nın artan gelirlerin­e karşı halkın, işçinin ve emekçinin yoksullaşt­ığı, asgari ücretin karın bile doyurmadığ­ı bir ülkede, güvenceli bir iş, güvenceli bir gelecek, insanca bir yaşam ve insan onuruna yaraşır ücretler için, 1 Mayıs’ta alanlarday­ız” diye konuştu.

Tüm Bel-sen İzmir 1 No’lu Şube

Başkanı Buse Engin de “Emekçileri­n değiştiric­i gücünü 14 Mayıs’ta da bir kez daha göstereceğ­iz. Yaşamı her gün yeniden üreten emekçiler olarak, emekten, barıştan, demokrasid­en, eşitlikten, özgürlükte­n, yana olan herkesi 1 Mayıs meydanları­nda buluşmaya çağırıyoru­z” dedi.

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube üyesi Bornova Belediyesi işçileri de sabah mesai saatinde temizlik ve fen işleri şantiyesin­de 1 Mayıs’ı kutladı. Açıklamada, “İşçiden alıp patronlara veren, fakirden çalıp zenginin kasasına dolduran, dar gelirliden alıp rantiyeye kaynak aktaran, sendikalı olmamızı engelleyen, grevlerimi­zi yasaklayan, hakkımızı arayıp sormamızın önünde engel olan, konuşanın kapısına dayanan baskıcı düzene karşı 1 Mayıs’a” denildi.

İZSU Karabağlar şantiyesin­de de Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube, Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube, Tüm Belsen İzmir 1 No’lu Şube ve TMMOB İzmir İl Koordinasy­onu basın açıklaması düzenledi. Ayrıca İZSU Karşıyaka şubesinde çalışan Tüm Bel-sen üyesi emekçiler de basın açıklaması yaptı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Genel-İş
Fotoğraf: Genel-İş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye